SAMEK’lerde ‘tel ve çivinin aşkı’ olarak nitelendirilen filografi eğitimlerine katılan kursiyerler birbirinden renkli sanat eserlerini meydana getirmeye devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (SAMEK) birbirinden renkli ders başlıklarında eğitimler devam ediyor. Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği branşlardan biri olan filografi kurslarında da yılsonu sergisi için hummalı çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek göz dolduran eserleri meydana getiren kursiyerler çeşitli örgü tekniklerini de kullanarak göz dolduran desenleri sanatseverlerin beğeniye sunuyor.

Dikkat çeken çalışmalar
Çalışmalar arasındaki ay yıldız, defne dalı ve çift başlı kartal figürü yer alan polis armasındaki figürlerin yanı sıra, ‘Allah’ ve ‘Muhammed’ lafzlarının belli bir düzene göre tahta panolara işlendiği eserler ayrıca dikkat çekiyor. Kursiyerler SAMEK kursları vesilesi ile sanatsal lezzete ulaştıkları vurgusunda bulunurken; eğitimlerin psikolojilerine olumlu katkıları üzerinde bulunarak, Sakarya Büyükşehir Belediyesine ayrıca teşekkür ediyorlar.