Kaynarca’nın Taşoluk Mahallesi’nde 2 kilometrelik içmesuyu şebeke hattını yenilediklerini belirten SASKİ İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Koncuk, “Bu çalışmalarla birlikte mahallenin içmesuyu geleceğini tamamen garanti altına almış olduk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehrin 16 ilçesinde lokal problemlerin çözümüne yönelik yatırımlar devam ediyor. Bu kapsamda Kaynarca’nın Taşoluk Mahallesi’nde içmesuyu altyapısını yeniledikleri bilgisini veren İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Bayram Koncuk, “Kaynarca’da hayata geçirdiğimiz 10 milyonluk yatırımla ilçenin 45 mahallesine Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde dünya standartlarında arıtılan Sapanca Gölü suyunu ulaştırmıştık. Yaşanan lokal sorunlara yönelik müdahalelerimiz de devam ediyor. Taşoluk Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla birlikte mahallenin içmesuyu geleceğini tamamen garanti altına almış olduk” diye konuştu.

2 kilometrelik hat yenilendi
Koncuk, “Taşoluk Mahallesi’nde mevcut içmesuyu şebekesinin 30 yıllık eski hatlardan oluşması nedeniyle kireçlenme ve su kaçağı gibi sorunlar yaşanıyordu. Ayrıca hatlar çok deforme olmuştu, çapları ise yetersizdi. Yaptığımız müdahale ile bölgenin 2 kilometrelik içmesuyu şebeke hattını yeniledik. 10 milyonluk içmesuyu projemiz kapsamında bölgeye Sapanca Gölü suyunu ulaştırmıştık. Tamamladığımız bu çalışmalarla ise Taşoluk-Kadıköy eski içmesuyu deposunu iptal ederek yeni inşa edilen 600 metreküplük Müezzzinler Deposundan alınan birinci sınıf Sapanca suyunu vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırdık. Sakarya genelinde lokal problemlerin çözümüne yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.