Taşkent Konser Salonu Hizmetinizde

Fikir alış verişlerinin mahsulleri
Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Vatandaşlarımızın bizleri vazifelendirdiği andan itibaren daima, ne yaparsak iyi bir şey yapmış oluruz, ne yaparsak bizden sonrakilere bizi daha iyi anlatır diye düşündük. SAMEK Kurs Merkezlerimiz, Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi ve nihayet Ziya Taşkent Konser Salonu, işte bu fikir alış verişlerinin mahsulleridir. Sakarya’nın yetiştirdiği en kıymetli sanatkarlardan olan, 45 yıllık sanat hayatı boyunca aralarında “Rüzgar susmuş ses vermiyor nedendir”, “Dinmiyor hiç bu akşam ne gözyaşım ne acım” ve “Ne gelen ne soran var acı geçti günlerim” gibi unutulmaz şarkıları da bulunan, yüzü aşkın besteye imza atan ve maalesef 17 Ağustos depreminde yitirdiğimiz Ziya Taşkent’in adını, bu güzel yapıyla tahkim etmek istedik. Konser Salonumuzun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Taşkent Ailesi’nden Teşekkür
Aktürk’ün ardından Taşkent Ailesi adına kısa bir teşekkür konuşması yapan Ayfer Taşkent, “Bizleri gururlandırdınız ve onurlandırdınız. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na ve bu projede yer alan herkese ailem adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu

 

Ziya Taşkent’in adı yaşayacak
Şehrin kültür ve sanat hayatına yeni bir yatırımı daha kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kültür ve sanat alanında yeni bir yatırımı daha hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçmişte farklı amaçlarla kullanılan bu mekanı konser salonuna dönüştürmek ve bugün açılışını yapıyor olmak bizim için büyük bir anlam ifade ediyor. Ancak bunun yanı sıra bu salonda şehrimizin yetiştirdiği çok önemli sanatçı ve bestekar Sayın Ziya Taşkent’in adının yaşayacak olması da bizi ayrıca mutlu kılmaktadır” dedi.

Çalışmalar devam edecek
Konuşmasının devamında Sakarya’nın kültür ve sanat hayatını daha da canlandıracak önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Hatırlayacağınız gibi daha önce tahıl ambarı olarak kullanılan Toprak Mahsulleri Ofisi’ni restore ederek, şehrimize çağdaş standartlara uygun bir sanat merkezi kazandırmıştık. Ofis Sanat Merkezi’nin hemen ardından bu kez Kentpark içerisinde bulunan ve geçmişte yemekhane ve Nüfus Müdürlüğü olarak kullanılan alanı da Sanat Galerisi haline dönüştürdük. Hamdolsun, Ziya Taşkent Konser Salonu’nun da açılışını yapıyoruz. Bu salonumuzda birbirinden değerli sanatçılarımızı vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin desteğiyle bu alanda yürüttüğümüz çalışmaları hız kesmeden sürdüreceğimizi belirtmek isterim” şeklinde konuştu

 

Kültür ve sanat hayatına destek
Sakarya’ya önemli katkılar sağlayacak yatırımların devam edeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “İnşallah Sakarya’nın kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacak çalışmalarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Biz inanıyoruz ki, kültüre, eğitime ve sanata ne kadar çok katkı sağlayabilirsek; ebruya, minyatüre, resme, fotoğrafa, sinemaya, müziğe ne kadar destek olabilirsek; Sakarya’nın da yaşam kalitesi o kadar yükselecek ve şehrimiz çok daha hızlı bir şekilde gelişecektir. İnşallah, bu anlayışla çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Ziya Taşkent Konser Salonu’nun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Karaytuğ ve Ünlüataer Konseri
Yapılan konuşmaların ardından Türk Sanat Müziği’nin önemli isimlerinden Eda Karaytuğ ve Bekir Ünlüataer, Ziya Taşkent’in besteleri ve seslendirdiği şarkılardan oluşan repertuarlarıyla davetlilere unutulmaz dakikalar yaşattı. İlk bölümde sahne alan Eda Karaytuğ; Taşkent’in bestelerini Hicaz, Rast, Gülizar ve Hüseyni makamında seslendirdi. Kısa bir konuşma yapan Karaytuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederek, Ziya Taşkent’in adının konser salonunda yaşatılacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Konserin ikinci bölümünde sahne alan Bekir Ünlüataer ise, Ziya Taşkent’in “Hiç Şansım Olmadı Sevdadan Yana”, “Bir Gün Sevdiğimi Anlayacaksın”, “Gölgesinde Mevsimler”, “Ne Bekledim Sevgiden” gibi unutulmaz şarkılarını seslendirdi.

 

Ziya Taşkent besteleri
Konserin son bölümünde ise Eda Karaytuğ ve Bekir Ünlüataer düetiyle, Nihavend makamında “Sabırla Geçirdim Uzun Yılları”, Hicaz makamında “Ben Gamlı Hazan, Sense Bahar” ve Hüzzam makamında “Rüzgâr Susmuş Ses Vermiyor” gibi dillerden düşmeyen Ziya Taşkent bestelerini okundu.

Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sanatçılar Karaytuğ ve Ünlüataer’e çiçek takdim etti