Tarihi Alicanlar Konağı’nda yenileme çalışmalarının başladığını açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “İnşallah çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayarak, bu tarihi yapıyı şehrimize hediye edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilerek şehrin kültür sanat hayatına kazandırılacağı açıklanan Tarihi Alicanlar Konağı’nda çalışmalar başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şehrimizin kültür mirasına kazandıracağımız Tarihi Alicanlar Konağı’nda çalışmalarımızı başlattık. İnşallah yapıyı aslına uygun restore ederek, şehrimize hediye edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Çalışmalar başladı
Oktar açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Tarihi konağımızın iç kısmında temizlik ve diğer işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah örnek bir çalışmayı burada tamamlayacağız. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun da ifade ettiği gibi tarihi konak kültür sanat çalışmalarının yapılacağı bir konuma sahip olacak. Konağımızın bahçesini de dönüşümle güzel bir görünüme kavuşturacağız. İnşallah çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayarak, şehrimizin kullanımına sunacağız” dedi.