Büyükşehir Belediyesi çevreye yönelik yatırımlarına devam ediyor. Başkan Zeki Toçoğlu Taraklı’da inşa edilecek atıksu arıtma tesisi için 17 Ekim Çarşamba günü ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakin Şehir Taraklı’da hayata geçirilecek dev çevre yatırımında hazırlıkların tamamlandığını ve ihaleye çıkılacağını açıkladı. Şehrin güneyine Pamukova-Geyve Atıksu Arıtma Tesisi’nin ardından bir tesis daha kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi ile bölgede bulunan atıksuları en iyi şekilde arıtacağız” diye konuştu.

Atıksu arıtma oranı yüzde 78
Şehrin atıksu ağını her geçen gün daha da genişlettiklerinin altını çizen Başkan Toçoğlu, “Sadece şehir merkezinde değil ilçelerimizde de dev atıksu yatırımlarını hayata geçirdik. Su kaynaklarına atıksu karışmasını önledik. Şehrimize kazandırdığımız atıksu arıtma tesisleriyle atıksu arıtma oranımızı yüzde 78’e çıkardık. Türkiye ortalamasının üzerinde olan bu değer, dünya standartlarına bakıldığında ise övünülecek bir seviyede. Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi ile bu değeri daha arttıracağız. Tesisimiz için 17 Ekim Çarşamba günü ihaleye çıkılacak” ifadelerini kullandı.

Son teknoloji kullanılacak
Başkan Toçoğlu, “Taraklı’ya 4 milyonluk yatırımla 25 kilometre uzunluğunda kanalizasyon altyapısı kazandırmıştık. Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi ile de bu hat vasıtasıyla topladığımız atıksuları dünya standartlarında arıtarak Göynük Deresi’ne deşarj edeceğiz. Tesisimizin 1. kademesini 17 bin kişilik nüfusa hizmet edecek şekilde projelendirdik. İlerleyen yıllarda nüfusa bağlı olarak 2. kademesi de inşa edilebilecek.  Son teknoloji arıtma sistemleriyle donatılacak tesis, günde bin 720 metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip olacak. Taraklı’da çevreye yönelik önemli bir koruma sağlayacak bu yatırımımız şehrimize hayırlı olsun.”