Su Borçlarında Son Gün 31 Mayıs

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 Sayılı Kanun’dan yararlanmak isteyen borçlular için son başvuru tarihinin 31 Mayıs’ta biteceğini hatırlatan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Cumhuriyet Tarihinin en kapsamlı affından yararlanmak isteyen abonelerimizin İdaremize başvurularını yapsınlar” dedi.

Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına dair 25 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı kanun kapsamında Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından 31.12.2011 tarihi öncesine ait alacakların yapılandırmasına devam ediliyor. Kanunun borçlulara çok önemli imkanlar sağladığını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Torba Yasa’dan yararlanmak isteyen borçlu aboneler çok önemli avantajlar yakalıyor. Yapılandırmadan yararlanan aboneler borçlarını iki aylık taksitler halinde ödeme imkanı yakalıyor. SASKİ kurulduğundan bu yana gerçekleşen en büyük af olan 6111 sayılı kanundan tüm borçluların yararlanmasını vatandaşlarımıza önemle tavsiye ediyoruz” dedi.

Vatandaşlara büyük kolaylık 

Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Mayıs 2011 tarihine kadar mutlaka SASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini ifade eden Rüstem Keleş, “Kurum olarak Torba Yasa ile ilgili olarak başlatmış olduğumuz çalışmada Sakarya’da 15 bin vatandaşımızın bu kanundan yararlanabileceğini gördük.  Borçlu abonelerimizin son günü beklemeden bir an önce gelerek yapılandırma başvurusunda bulunmalarını önemle hatırlatmak isterim. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler için özel bir ekip kurduk. Bu ekip, başvuru için gelen vatandaşlara her konuda yardımcı oluyor. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız ayrıca Cumartesi günü Merkez veznemizden de başvurularını gerçekleştirebilirler” diye konuştu.


Abonelik uyarısı
Öte yandan bazı vatandaşların aboneliğini kapatmadan başka abonelikler açması sonucunda çeşitli sıkıntıların yaşandığını dile getiren Rüstem Keleş, “Bazı vatandaşlarımız aboneliklerini kapatmadan ikametlerini değiştiriyor. Daha sonra önceki aboneliğin üzerine yeni ikamet eden vatandaşlar kullanıma devam ediyor. Bunun sonucunda borç, aboneliğini kapatmayan vatandaşın üzerine işlemeye devam ediyor. Bu şekilde birçok vatandaşımız haberi olmadan yüklü miktarda borçla karşılaşabiliyorlar. Bu duruma maruz kalmak istemeyen vatandaşlarımızın mutlaka ikametlerini değiştirdiklerinde aboneliklerini kapatmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.