Şehrin merakla beklediği Maltepe’deki Sosyal Tesislerin dönüşümü ile ilgili çalışmada müjdeyi veren Başkan Toçoğlu, “Projemizin yapım ihalesine Mart ayı içerisinde çıkıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi. Toçoğlu bölgede yer alan kuleye ilişkin ise, “Ortak akılla elde ettiğimiz netice: mevcut kulenin korunmasıdır. 37 yıllık kuledeki gerekli tamir ve tadilatları yapıp, kuleyi ve tesisleri halkın kullanımına açacağız. Yeşil alanlar arttırılarak korunacak” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından yerel seçimler öncesinde şehre müjdesi verilen Maltepe Sosyal Tesislerinin dönüşüm projesinde çalışmalar başlıyor. Daha önce şehre Maltepe Sosyal Tesislerinin bulunduğu alanda hayata geçirilecek projenin sözünü veren Başkan Toçoğlu, yeni yaşam alanının yapım ihalesinin Mart ayı içerisinde yapılacağını açıkladı. Toçoğlu, büyükşehir bürokratları ve başkan danışmanları ile sosyal tesislerin bulunduğu alanda incelemelerde de bulundu.

Zengin Sosyal Alanlar
Toçoğlu, “Yerel seçimler öncesinde Maltepe’de Büyükşehir Belediyemize ait olan bu alanı vatandaşlarımızın kullanımlarına sunacağımızı ifade etmiştik. Bulunduğu konum itibari ile şehre cepheden bakan, adeta doğal bir seyir terası işlevi gören bu alanda şehrimize yeni bir sosyal tesis kazandıracağız. Son derece zengin sosyal donatı alanları yeni yaşam alanımızda yer alacak. Yürüyüş yolları, düğün salonu, kafeteryalar, restaurant ve çocuk oyun alanlarını inşallah kısa zaman içerisinde hemşerilerimizin kullanımlarına sunacağız” diye konuştu.

Mevcut Kule Yenilenecek
Tesis içerisinde yer alan kuleye ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bilindiği üzere bu alanda 36-37 yıllık bir kule de yer alıyor. Kulenin akıbeti ile ilgili vatandaşlarımızla da sosyal medya üzerinden iletişime geçmiştik. Kurmaylarımızla da konuyu görüştük. Ortak akılla elde ettiğimiz netice: mevcut kulenin korunmasıdır. Kuledeki gerekli tamir ve tadilatları yapacağız. Bu yapıyı daha sağlıklı bir görünüme kavuşturacağız. Böylece vatandaşlarımız kuleye çıkıp, şehri izleyebilecekler. Aynı zamanda bölgede yer alan ağaçlara kesinlikle dokunulmayacak. Bu konuda ekip arkadaşlarımıza gerekli hassasiyetimizi ilettik” dedi.

Şehir Yeşile Doyacak
Bölgenin aynı zamanda bir kent ormanı özelliği de taşıyacağını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yeşil alanları, sosyal donatı bölgeleri ve şehri gören eşsiz manzarasıyla sosyal tesislerdeki dönüşüm projemiz tüm hemşerilerimizin büyük beğenisini kazanacak. Artık hazırlıklarımızda sona yaklaştık. Mart ayı içerisinde çıkacağımız ihalenin ardından bölgede ilk kazmayı vuracağız. İnşallah en kısa süre içerisinde alanı hemşerilerimizin kullanımına sunacağız” ifadelerini kullandı.