Büyükşehir eliyle başlatılan ‘Sokakta Kimse Kalmasın’ projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Bugüne kadar 32 vatandaşımız tespit edildi. Gerekli ihtiyaçları karşılandı. Gar binası, Büyükşehir Terminali, hastaneler ve diğer noktalar 24 saat denetim altında tutuluyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Sokakta Kimse Kalmasın’ projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Konu ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, kimsesiz ve sokakta yaşamak durumunda kalan 32 vatandaşın tespit edildiğini, barınma ve diğer temel ihtiyaçlarına dönük kapsamlı bir çalışma yapıldığını söyledi.

24 Saat Denetim
Yüce, “Büyükşehir Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz şehrin muhtelif bölgelerinde ihtiyaç sahiplerini tespit etmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Gar binası, Büyükşehir Terminali, hastaneler ve diğer noktalar 24 saat denetim altında tutuluyor. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşların barınma, giyinme, kişisel bakım ve diğer ihtiyaçlarına dönük çalışmalar ivedilikle hayata geçiriliyor” diye konuştu.

Gönülleri Birlikte Isıtıyoruz
Davut Yüce açıklamalarının devamında ise şunları söyledi; “İlçe belediyelerimize de gerekli ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Tek başına yaşamak durumunda olan vatandaşlarımızı tespit ediyor; ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kimsesiz vatandaşlarımızın hanelerine ziyaretler de yapıyoruz. Bu konuda ilçe belediyelerimiz de tarafımıza bilgi ulaştırıyor. İletişimi sağlayarak, gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyoruz. Zabıta ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın eşgüdümlü çalışmaları ile gönülleri birlikte ısıtmaya devam ediyoruz.”

Bize Ulaşın
“Yoğun kar yağışı ve soğuk havalar kimsesiz ve sokakta yaşamak durumda olan kardeşlerimiz için derhal harekete geçilmesini zorunlu hale getirmekte. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmak için aralıksız çalışıyoruz. Bugüne kadar 32 vatandaşımız tespit edildi. Gerekli ihtiyaçları karşılandı. Bu vatandaşlarımızdan 15’inin memleketlerine ve ailelerine ulaşmalarını da sağladık. İhtiyaç sahiplerinin tespit edilmesinde hemşerilerimiz de bize yardımcı olabilir. Vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi 444 40 54, ALO 153 Çözüm Masası ve ALO Zabıta 277 54 10 telefon numaralarını arayarak bizlere ulaşabilirler. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin bilgilerini bizimle paylaşabilirler.”