Faaliyete geçtiği günden bu yana yaklaşık 7 bin sokak hayvanına gerekli kontrol ve müdahalelerin yapıldığı Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, hayvan sahibi olma isteyen vatandaşları bekliyor. Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Yaman, “Hayvan sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı öncelikle tüm kontrolleri yapılmış sokak hayvanlarının bulunduğu Bakımevi’ne davet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Bakımevi’nin faaliyete geçtiği günden itibaren ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Veteriner Hizmetleri Şube Müdür Nagihan Yaman, yaklaşık 7 bin hayvan üzerinde gerekli müdahalelerin yapıldığını açıkladı.

Kısırlaştırma, aşılama, küpeleme
İlçe belediyeleri tarafından Geçici Bakımevi’ne getirilen sokak hayvanları üzerinde veteriner hekim kontrolünde ilk müdahalelerin yapıldığını da açıklayan Yaman, “İlçe belediyelerimizin getirdiği sokak hayvanları bakımevine getirildiğinde burada kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve kayıt altına alma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. İyileşme sürecinin ardından sokak hayvanlarını tekrar ilçe belediyelerimize teslim ediyoruz” diye konuştu.

Operasyon ve sahiplendirme
Barınağa getirilen kaza geçirmiş, tedaviye muhtaç bin 100 hayvana gerekli ilk müdahalenin yapıldığını da açıklamalarına ekleyen Nagihan Yaman, “Barınağımızda sokak hayvanları için gerekli kısırlaştırma ve ilk müdahale çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımız için sahiplendirme işlemlerini de gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar kısırlaştırdığımız, küpelediğimiz, aşıladığımız ve kayıt altına aldığımız 486 sokak hayvanı yeni yuvalarına kavuştu” şeklinde konuştu.

Eğitim ve destek çalışmaları
İlk ve orta öğretim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını kapsayan eğitim hizmetleri gerçekleştirdiklerini de belirten Yaman, “Eğitim dönemi içerisinde ilk ve orta öğretim kurumlarında hayvan sevgisini artırıcı seminerler veriyoruz. Bakımevimizi ziyaret eden sivil toplum kuruluşlarımıza da yürüttüğümüz çalışmalarımız hakkında bilgi veriyoruz.  Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilite edilmesi konusunda gerekli tüm çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Hayvan sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı öncelikle tüm kontrolleri yapılmış sokak hayvanlarının bulunduğu Bakımevi’ne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.