SAMEK Sınavlara Hazırlık Kursu öğrencileri yaklaşan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi İstanbul’da stres attı. İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerinin gezildiği etkinlik sonrası öğrenciler moral ve motivasyon depoladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK), LYS Kursu öğrencilerine yönelik İstanbul gezisi düzenledi. Öğrencilerin moral ve motivasyonlarının arttırılmasına yönelik gerçekleştirilen gezide; İstanbul Üniversitesi, Panorama 1453, Miniatürk ve Eyüp Sultan Cami’si yerinde gezildi. Yaklaşan LYS sınavları öncesi stres atan öğrenciler, etkinlik için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Moral ve Motivasyon
Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, “Bu dönem ilk kez SAMEK merkezlerimizde YGS-LYS hazırlık kurslarımızı hizmete sunmuştuk. Bu başlıktaki eğitimlerimize öğrenci kardeşlerimizin ilgisi bir hayli memnun edici seviyede. İlk aşama sınavı olan YGS öncesinde de moral ve motivasyonu arttırıcı etkinliklerde bir araya gelmiştik. Şimdi de yaklaşan LYS sınavı öncesinde İstanbul’a bir gezi düzenledik. İstanbul Üniversitesi’ni ve daha birçok tarihi ve turistik yeri gezdik. Öğrencilerimizin geziden duydukları memnuniyet bizleri ayrıca sevindirdi. Yaklaşan sınav öncesi keyifli bir program oldu” ifadelerini kullandı.