Sihirli Hediyeler Çarşamba AKM'de

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri içerisinde yer alan “Tiyatro Buluşmaları” kapsamında bir çocuk oyunu sergilenecek. 28 Kasım Çarşamba günü saat 11.00 ve 13.00’da AKM’de düzenlenecek olan tiyatro gösterisinin adı “Sihirli Hediyeler”. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği, Ayşen İnci’nin yazdığı "Sihirli Hediyeler" adlı oyunun yönetmeni yine Ayşen İnci. Yönetmen yardımcılığı Emine Şule Gezgöç’e ait olan, 5 yaş ve üzeri küçük seyircilere hitap eden oyunda; Emine Şule Gezgöç, İlksen Ökte, Direnç Dedeoğlu, Hakan Dülger, Güneş Çağlar, Rezzak Aklar, Muharrem Türkseven,  Fırat Demir, Hakan Bulut, Tuğba Çom, Tuğba Yüksel San, Derya Şener rol alıyor. 

“Sihirli Hediyeler” adlı çocuk oyununun konusu ise şöyle: Zalim bir kralın yönettiği, fakir insanların yaşadığı bir ülkede, karlı bir kış gecesi yaşlı bir adam anneleriyle birlikte yaşayan üç kardeşin kapısını çalar. Yoksulluklarına rağmen bu iyi insanlar dedeyi sevgiyle ağırlarlar. Ayrılırken dedenin onlara verdiği eski püskü hediyelerin sihirli olduğunu ve hayatlarını nasıl değiştireceğini bilmemektedirler.