Büyükşehir Belediyesi Geyve, Sapanca ve Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi’nde ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geyve, Sapanca ve Akyazı Sosyal Gelişim Merkezleri’nde ‘Dünya Çocuk Hakları’ günü kutlandı. Pek çok etkinliğe ev sahibi yapan ilçe SGM’lerde minik öğrenciler haklarını eğlenerek öğrenmenin keyfine vardılar.

Gösteriler ailelere sunuldu
Geyve Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri Dünya Çocuk Hakları günü için hazırladıkları gösterileri ailelerine sundu. Öğrenciler davul ve melodikalardan çocuk şarkıları çalarak çocuk haklarının önemine vurgu yaptı. Günün anlam ve önemine uygun olarak çocuk haklarıyla ilgili şiirler okundu.

Kısa film çalışması
Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Drama dersi öğrencileri hazırladıkları ‘Onun Eğitim Hakkı var’ isimli kısa film çalışmasını arkadaşları ile paylaştı. Minikler, ‘Bir dünya bırakın’ adlı şarkıyı gitarlarıyla çalıp söyleyerek aynı zamanda kaligrafik olarak sergiledi.

Renkli Görüntüler
Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri ise Dünya Çocuk Hakları gününü kutlamak için hazırladıkları dövizlerle SGM binasını gezdi. Arkadaşlarını çocuk hakları konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için yapmış oldukları etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Minik öğrenciler Dünya Çocuk Hakları gününe özel hazırlanan t-shirtleri boyayarak arkadaşlarına hediye ettiler.