Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri, Sivil Savunma Haftası nedeniyle afet durumunda yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Sivil Savunma haftası nedeniyle öğrencileri afet konusunda bilinçlendirmek, afet durumu öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri öğretmek amacıyla etkinlik düzenledi. Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama (S.A.B.A.H.) Derneğiyle ortaklaşa düzenlenen eğitimde öğrenciler, acil durumlarda neler yapacaklarını öğrendiler.

Eğlenceli ilk yardım eğitimi
Çocukları doğal afetler durumda bilgilendiren S.A.B.A.H. deprem anında uyulması gereken kuralları eğlenceli bir şekilde öğrencilere anlattı. Çocuklar doğal afet eğitiminin yanında İlk ve Acil yardım eğitimi de aldılar. Arama Kurtarma konusunda gönüllü çalışan ağabeyleriyle tanışmaktan mutlu olan çocuklar eğitimi ilgiyle takip etti.