Vali Kaldırım, Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Grup Başkanvekili Bülbül, Milletvekilleri Atabek, Sofuoğlu, Uncuoğlu ve İl Başkanı Tever ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ya görüşen Başkan Ekrem Yüce müjdeli haberleri paylaştı: “Yeni otoban çıkışı için ihale süreci hızlanacak. Pamukova tren yolu geçidinin yer altına alınması bakanlığımızın gündeminde olacak. Acil Durum Hastanesinin yeri ve yapımı için bakanlık destek sunacak" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu ve Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret etti. Sakarya’nın ulaşım projelerinin masaya yatırıldığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakan Karaismailoğlu’na teşekkür etti.

Ulaşım projeleri bakanlıkta
Başkan Ekrem Yüce, Ankara temaslarının ardından yaptığı değerlendirmede birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Sakarya heyeti olarak Ankara’daydık. Şehrimizin önemli ulaşım projeleri için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüştük. Valimiz Çetin Oktay Kaldırım, Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekilimiz Levent Bülbül, Milletvekillerimiz Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, Recep Uncuoğlu ve İl Başkanımız Yunus Tever’le birlikte verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Şehrimizin projeleriyle yakından ilgilenen, destek olacaklarını açıklayan Sayın Bakanımıza şahsım ve şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Otoban çıkışı için ihale süreci hızlanacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmenin ardından müjdeleri sıralayan Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimize yeni bir otoban çıkışı kazandıracağımızı açıklamıştık. Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede kamulaştırma çalışmalarımızı başlattık. Bakanımızla da yapım ihalesi sürecinin hızlandırılması için görüştük. Yine Karapürçek yolunun asfalt programına alınarak, bölgenin ve şehrimizin hizmetine sunulması için talepte bulunduk” dedi.

Şehrin güneyine ulaşım yatırımları geliyor
Şehrin güneyi için önem arz eden ulaşım projelerinin de masada olduğunu ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya-Bilecik karayolundan Alifuatpaşa’ya bağlantıyı sağlayacak köprülü kavşak projesinin son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Hızlı tren hattının geçtiği bölgeye inşa edilecek proje ile ulaşımda oluşan sorunlar ortadan kalkacak, bölge ulaşımı rahat bir nefes alacak. Pamukova’da tren yolu geçidinin yer altına alınması için de Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza konuyu ilettik.”

Acil Durum Hastanesi için bakanlık desteği
Sakarya’nın sağlık geleceği için çok önemli bir adımın atılması için harekete geçildiğini de dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Salgın döneminde sağlık altyapısının ne denli önemli olduğunu daha iyi anladık. Çok şükür ülkemiz sağlık alanında son dönemde yaşanan atılımlarla pandemiyle mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Sakarya’mıza da Acil Durum Hastanesi’nin kazandırılması da Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz tarafından gündeme getirildi. Yapımı ve yer konusuna ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun desteklerini istedik. İnşallah hep birlikte bu çalışmayı nihayete erdirecek ve şehrimize acil durum hastanesini kazandıracağız. Sayın Bakanımıza destekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Birlik ve beraberlikle hedeflerimize ulaşacağız
Sakarya’yı Ankara’da temsil eden bazı isimleri de heyet ile birlikte ziyaret eden Başkan Ekrem Yüce, “TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Koop-İş Sendikası Başkanı Sn. Eyüp Alemdar'ı heyetimizle birlikte ziyaret ettik.  Şehrimize ilişkin değerlendirme ve istişarelerde bulunduk. Tüm paydaşlarımızla birlikte Sakarya için çalışıyoruz. Şehrimizin tüm parametrelerini daha üst seviyeye çıkarmak, daha da yaşanılabilir bir kent oluşturmak hedefindeyiz. İnşallah birlik ve beraberliğimizle hedeflerimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı.