Taraklı ve Geyve’nin 33 mahallesi için hayata geçirilen 45 milyonluk içmesuyu projesinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dr. Rüstem Keleş, “Şu ana kadar toplam 168 kilometrelik hattın 37 kilometrelik kısmı tamamlandı. 8 adet içmesuyu deposunun 3’ünde çalışmalarımız başladı. İnşallah projemizi kısım kısım tamamlayarak devreye alacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) şehrin dört bir yanında altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Taraklı ve Geyve’nin 33 mahallesine bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştıracak 45 milyonluk projede imalatların devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “İki ilçemizin yüksek kesimlerinde yer alan mahallelerimiz için önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projemiz kapsamında toplam 168 kilometrelik içmesuyu altyapısı inşa ediyoruz. Gelecek nüfus projeksiyonlarını da dikkate alarak hazırladığımız proje ile 10 bin kişilik nüfusun ihtiyacını karşılayacak bir hizmeti hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

En az 100 yıllık garanti
Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin büyük bir kısmında olduğu gibi Taraklı ve Geyve ilçe merkezlerini de sorunsuz altyapı ile buluşturmuştuk. Şimdi de yüksek kesimlerde kalan mahallelerimizi kesintisiz, bol ve kaliteli içmesuyu ile buluşturuyoruz. Proje kapsamında son derece uzun ömürlü borularla inşa ettiğimiz 168 kilometrelik hat ve 8 içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Şu anda söz konusu 33 mahallede yaklaşık 6 bin vatandaşımız yaşıyor. Hattın tamamlanmasının ardından bu vatandaşlarımızın musluklarına doğal, arıtılmış ve el değmemiş yer altı sularını ulaştıracağız. Ayrıca inşa edilen bu hatlar ilerleyen yıllarda Akçay ve Ballıkaya Barajları ile de entegre olabilecek. Taraklı ve Geyve’de en az 100 yıl boyunca içmesuyu anlamında hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.”

Dünya standartlarında içmesuyu
Proje ile 900 metre rakımda yaşayan vatandaşların musluklarına dahi içmesuyu ulaştıracaklarının altını çizen Dr. Rüstem Keleş, “Şu ana kadar toplam 168 kilometrelik hattın 37 kilometrelik kısmı tamamlandı. 8 adet içmesuyu deposunun 3’ünde çalışmalarımız başladı. Bunların arasında bulunan ve Avdan bölgesinde yer alan 600 metreküplük depomuzun betonarme imalatları tamamlanmak üzere. Ayrıca projemiz kapsamında inşa edilecek 3 adet terfi merkezi için de çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak. İnşallah projemizi kısım kısım tamamlayarak devreye alacağız. Projemiz ile Taraklı’ya bağlı Avdan, Esenyurt, Mahdumlar, Alballar, Kemaller, Uğurlu, İçdedeler, Dışdedeler, Tuzla, Aksu, Harkköy, Hacıyakuplar Mahalleleri ile Geyve’ye bağlı Doğancıl, Poydalar, Sabırlar, Çayköy, Südalan, Ilıcaköy, Aydınlar, Çamlık, Şehren, Demirler, Çine, Günhoşlar, Akdoğan, Karacaören, Çukurköy, Yaylak, Taşoluk, Hisarlık, Halidiye, Sekiharman ve Hacıosmanlar Mahallelerimize dünya standartlarında temiz, sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.