27 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da oynanacak Türk Telekom maçı öncesinde taraftarlara çağrıda bulunan Basketbol Şube Başkanı Akif Köse, “34 haftalık lig maratonunu lider bitirdik. Şimdi sıra playofflarda. Taraftarlarımızın desteğiyle başarıyı yakalayacağız” dedi.

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi (TBL) normal sezonunu lider olarak tamamladı. 34 haftalık zorlu lig maratonuna ilişkin konuşan Basketbol Şube Başkanı Akif Köse, ligi lider bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Köse ayrıca önümüzdeki sezon Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Mücadeleci bir takım
Köse, “34 haftalık zorlu lig maratonu istediğimiz bir şekilde noktaladık. Bu zorlu sürece 28 galibiyet sığdırarak, 62 puan topladık. Bu istatistikler bizi ligin lideri konumuna getirdi. Ayrıca sahada çok iyi bir mücadele ortaya koyan bir takımız. Ligin en az sayı yiyen takımı olmamız da bunun en net göstergesi. Şimdi asıl önemli olan playoff mücadelelerine başlıyoruz. Teknik ekibimize ve oyuncularımıza güvenimiz tam. İnşallah bu yıl üst lig vizesini alacağız” diye konuştu.

Taraftar daveti
27 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da playoff serisinin ilk maçına çıkacaklarını aktaran Köse, “Bu ligde önemli olanın playofflar olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. Artık vakit geldi. 27 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da Türk Telekom ile playoff ilk maçına çıkacağız. Ev sahibi avantajına sahibiz. Bu avantajı en iyi şekilde kullanacağımıza inanıyorum. Bu önemli maçta tüm taraftarlarımızı takımımızın yanında olmaya davet ediyorum. Taraftarlarımızın desteğiyle başarıyı yakalayacağız.”