Şehri Rahatlatacak Proje

Mevcut alan halkın hizmetine sunulacak
Yapılan çalışma ile alakalı daha detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Yürütülen bu çalışmayla ilgili olarak en başından beri bize her zaman olumlu yaklaşan, yapıcı tavırlarıyla bize destek olan başta esnafımıza ve tabiî ki birlikte çalışma yürüttüğümüz Belediye Başkanı arkadaşım Cavit Öztürk’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Kamyoncular Garajı’nı bugün bulunduğu yerden çıkartarak daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için Karaaptiler mahallesinde 1. OSB’nin giriş kapısının tam karşısında bulunan 30 dönümlük arazi üzerine tır ve kamyon parkı yapmak için ihaleye çıktık. 1 Mart’ta çıktığımız ihale sonuçlandı ve onaylandı. Kamyoncular Garajı’nın bugün bulunduğu araziyi de Erenler belediyemiz ile birlikte yürüteceğimiz çalışmalarla vatandaşımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu alanda halkımızın nefes alabileceği, aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri güzel bir sosyal donatı alanı oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

22 adet yazıhane yapılacak
1 Mart tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleşen ihaleyi Sakarya NakBir Taşımacılık ve Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi aldı. İhale kapsamında 22 adet yazıhane, cafe, lokanta, idari büro, yıkama yağlama ünitesi, WC, banyo, otopark, dinlenme ve konaklama tesisi yapılacak. İhale, yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilmiş olup 10 yıl süreyle ilgili firmaya verildi. Ayrıca yatırımı gerçekleştirecek olan firma Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne her ay 5000 TL + KDV kira bedeli ödeyecek.