Savaşı Kazanmak İçin Çok Çalışmalıyız

Geçmişi anlamak
Sakaryalıların yoğun ilgi gösterdiği konferans konuşmacıların kısa açıklamaların ardından soru cevap şeklinde devam etti. Açıklamalarında gündemdeki konuların nedenini anlamanın geçmişi iyi okumadan geçtiğini ifade eden Gazeteci Yazar Bekir Hazar, “Geçmişte çok yönlendirildik ve kullanıldık. Aynı durumlar bugünde değişik şekilde kendini gösteriyor. Bu açıdan Türkiye’de yaşananları görmek için geçmişte yaşananlara bakmanın şart olduğunu düşünüyorum. Bugünlerde ülkemiz dinlenme sendromuna girdi. Sokaktaki herkes dinleniyor muyum kuşkusu ile yaşıyor. Bu durumu geride bırakmak için tüm önlemlerin alınması gerekiyor. Yeni bir Türkiye doğuyor artık. Bu süreçte sancılar ve acılar artacaktır” şeklinde konuştu.

 

Son kareden bakıyoruz
Ergün Diler ise, “Bizlerin en önemli mirası, “Neden” sorusu ile toplumu barıştırmak olacaktır. Neden sorusunu sormayan bir neslin ne kendisine ne de kendisinden sonra geleceklere bir katkısı olmaz. Batı ile aramızdaki en büyük fark bu. Nedenle buluşmak zorundayız. Neden bu durumları yaşıyoruz bilmiyoruz. Çünkü olaylara hep son kareden bakıyoruz. Şu anda gündemdeki olayları seyrediyoruz. Bu savaşın galibi kim olacak diye bekliyoruz. Ama bu savaşlar neden başımıza geliyor diye düşünmüyoruz. Bu savaşı kazanmak için çok çalışmalıyız. İngiltere Türkiye’yi karıştırmak için her şeyi yapıyor. Bu ülkeyi onların yönetmesine izin vermemeliyiz. Son dönemde ortaya çıkartılan tapelere baktığınızda dinlenen kişi sayısından ziyade kimin dinlendiği çok önemli. Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, genel kurmay başkanı, komutanları dinleniyor, bilgiler dışarıya sızdırılıyor” diye konuştu.

 

Hazar ve Diler kitaplarını imzaladı
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, Bekir Hazar ve Ergün Diler’e teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti. Programın sonunda Gazeteci Yazarlar Bekir Hazar ve Ergün Diler, kitaplarını sevenleri için imzaladı.