SASKİ Olağanüstü Genel Kurulu Yapıldı

Zorunlu ücretlendirme
Yönetmelikte ilgili kurumlar mevzuatlarını 1 yıl içinde yönetmeliğe uygun hale getirir hükmünce 27 Ekim 2011’den önce düzenleme zorunluluğu bulunduğunu kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “27 Ekim 2011 tarihinden sonra tüm tarife türlerinde KDV hariç ton başına 30 kuruş atıksu bedeli alınacak. Kanuni bir zorunluluk olan bu ücretlendirmede SASKİ olarak Bakanlık tarafından belirlenen ve en alt seviye olan 30 kuruş’tan ücretlendirmeyi uygun bulduk. Faturada da atıksu bedelleri ayrıca belirtilecektir” dedi.

 

Büyükşehirler içerisinde 9. sırada
Türkiye’de bulunan Su ve Kanalizasyon İdarelerinden 9 tanesinin atıksu bedeli alma uygulamasına daha önceden başladığını kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “SASKİ’nin atıksu tarifesini uygulamasıyla birlikte 15 ton su kullananlar kategorisinde fiyatlarda 16 idare arasında 9. sırada yer alacağız” dedi.

Sayaçlarda indirim
Gündemin ikinci maddesinde ise ön ödemeli sayaçların teşviki amacıyla KDV hariç 200 TL olan sayacın 150 TL’ye indirilmesi karara bağlandı. Mesken abonelerinin yaygın olarak kullandığı 110 mm’lik sayaçların fiyatının 33.90 TL’den 27.97 TL’ye indirilmesi görüşülerek karara bağlandı.