Sapanca İçmesuyu Projesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dr. Rüstem Keleş, “Ekiplerimiz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah 15 milyonluk bu projemizi tamamlayarak Sapanca’nın içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) içmesuyu yatırımlarına devam ediyor. Sapanca’nın merkezinde bulunan 7 mahalleye bol ve kaliteli içmesuyu ulaştıracak projede devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Kısa süre önce Sapanca’da Büyükşehir Belediyemizin projeleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz açılış ve temel atma töreninde Sapanca İçmesuyu Projesi’nin de ilk kaynağını atmıştık. Şu anda ekiplerimiz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah 15 milyonluk bu projemizi tamamlayarak Sapanca’nın merkezine birinci sınıf içmesuyu ulaştıracağız” diye konuştu.

Su Hızırilyas’tan gelecek
Sapanca’da ciddi çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “Kısa süre önce ilçemizin yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerine bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştıracak projemizi tamamlamıştık. Toplam 11 milyonluk bu proje ile 11 mahallemiz için 80 kilometrelik içmesuyu hattı, 2 depo ve 7 kilometrelik çelik isale hattı inşa etmiş, Akçay Barajı’nın bulunduğu havzadan bölgeye bol su ulaştırmıştık. Akçay Barajı havzasından aldığı suyu yüksek teknolojik sistemlerle arıtacak 2 milyonluk Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni ise kısa süre içerisinde devreye alacağız. Çalışmalarımızın devam ettiği 15 milyonluk Sapanca İçmesuyu Projesi ile de Güldibi, Gazipaşa, Yeni, Rüstempaşa, Çayiçi, Camicedit ve Kuruçeşme Mahallerine Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde dünya standartlarında arıtılan suyu ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Ballıkaya ile entegre
Dr. Rüstem Keleş, “Sapanca’nın mevcut içmesuyu kaynaklarını rahatlatmak için toplam 19 kilometre uzunluğunda içmesuyu altyapısı inşa ediyoruz. Ekiplerimiz Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde arıtılan ve Arifiye’ye ulaştırılan suyu Sapanca’ya iletecek çelik isale hattında çalışmalarını sürdürüyorlar. Akyazı’da inşa çalışmaları devam eden Ballıkaya Barajı ile de entegre olacak hatta şu ana kadar 1,5 kilometrelik kısım tamamlandı. Yine proje kapsamında hizmet ömrünü tamamlayan 600 metreküplük mevcut depoyu yıkarak son derece modern teknolojik sistemlerle donatılan 3 bin metreküplük bir depo inşa edeceğiz. 3 bin ve bin metreküp hacme sahip 2 mevcut depoyu revize edeceğiz. Sapanca’nın içmesuyu altyapısına önemli bir garanti sağlayacağız. Hayırlı olsun.”