SASKİ’nin jeotermal kaynak arama çalışmalarında Sapanca Uzunkum’dan müjdeli haber geldi. Başkan Toçoğlu, “Sapanca Uzunkum’da bin 180 metre derinlikte jeotermal suya ulaştık. Test sonuçlarının turizm açısından uygun olması halinde şehrimizi hem turizm hem de ekonomik anlamda daha da güçlendirecektir. Şehrimiz için hayırlı olsun” dedi. Keleş: “10 litrenin üzerinde bir debi bekliyoruz.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Uzunkum’da devam eden jeotermal kaynak arama çalışmalarından müjdeli haberi verdi. Çalışma yapılan sondaj alanını SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile ziyaret eden Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere daha önce Akyazı’da Jeotermal kaynak konusunda bir gelişme kaydetmiştik. Hamdolsun bugünde Sapanca Uzunkum’dan müjdeli haberi aldık. Bin 180 metrede yaklaşık 40 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta jeotermal suya ulaştık. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Sapanca’dan müjdeli haber
Başkan Toçoğlu, “Sapanca Uzunkum’da bin 180 metre derinlikte jeotermal suya ulaştık. Sondajdan çıkan suyla ilgili gerekli tahlilleri kısa süre içerisinde yapacağız. Jeotermal turizm açısından uygunluğunu gerekli testlerden sonra değerlendireceğiz. Şehrimizin turizm geleceği açısından çok önemli bir yere sahip olacağını düşünüyoruz.  Test sonuçlarının turizm açısından uygun olması halinde şehrimizi hem turizm hem de ekonomik anlamda daha da güçlendirecektir. Şehrimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

40 derecenin üzerinde
Çalışmaların detayları hakkında bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin muhtelif bölgelerinde başlattığımız sondaj çalışmalarından birisi de Sapanca Uzunkum’du. Daha önce Akyazı’dan olumlu sonuç almıştık. En önemli lokasyonumuz olan Sapanca’da da hamdolsun jeotermal suya ulaştık. Sapanca’da şu an itibariyle bin 180 metre derinliğe indik. Burada teknik olarak kesin olan iki şey var; 40 derecenin üzerinde bir sıcaklığa sahibiz. Ayrıca 10 litrenin üzerinde bir debi bekliyoruz. Bu da bir termal yatırım için yeterli bir miktar. Sapancamız bu haberi bekliyordu. Bölge turizmi açısından jeotermal su eksiklikti. Bu da gerçekleşmiş oldu. Bundan sonra gerekti testler yapılacak. Şehrimize ve Sapancamıza hayırlı olsun” diye konuştu.