Son yağışlar sonrası Sapanca Gölü’ndeki son durumu açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hem kar yağışı hem de yağmur Sapanca Gölü seviyesinde önemli derecede artış oluşturdu. Göl seviyesi 31,96 metreye ulaştı. Sapanca suyu ile adeta can bulan Çark Deresi de eski heyecanı ile akıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, karların erimesi ve son yağışlar sonrası Sapanca Gölü’ndeki su seviyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rüstem Keleş, “Karın erimesi ve son yağışlar ile Sapanca Gölümüzün su seviyesini hızla yükseliyor. Gölümüzün seviyesi şuanda 31,96 metreye ulaştı. Geçtiğimiz günlerde gölde su dengesinin kontrol edilmesi ve su döngüsünün sağlanması için Çark Deresi kapaklarını açtık. Sapanca Gölü’nün su seviyesindeki yükselme ile debisi artan Çark Deresi eski günlerindeki gibi heyecanla akıyor” diye konuştu.

Göl seviyesi 31,96
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Göldeki iyi haberlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ülke genelinde yağışlı bir periyottayız. Hem kar yağışı hem de yağmur Sapanca Gölü seviyesinde önemli derecede artış oluşturdu. Göl seviyesi 31,96 metreye ulaştı. Sapanca Gölü havzasında bu yıl çok güzel kar yağdı. Havzaya düşen karın gölün su kalitesi ve seviyesi açısından önemli bir katkısı var. Gölümüzün seviyesinin yükselmesi göl suyunun yenilenmesi anlamına geliyor. SASKİ olarak gölün her an, her saniye gerekli kontrollerini gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Çark Deresi’ne can suyu
Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü su seviyesi şu anda yükselme eğiliminde, yeni yağışlarla birlikte bu devam ediyor. Gölde maksimum seviyeye çok yakınız. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Çark Deresi’nin kapaklarını açtık. Suyumuzun dereye tahliyesini gerçekleştirdik. Sapanca Gölü seviyesindeki artış Çark Deresi’nin debisini de etkiliyor. Sapanca suyu ile adeta can bulan Çark Deresi de eski heyecanı ile akıyor. Bir yandan Dünya’nın en içilebilir suyuna sahip olan gölümüzü koruyor. Diğer yandan alternatif su kaynakları için yeni projeler geliştiriyoruz” dedi.