Büyükşehir Basketbol Takımı Koçu Burak Bıyıktay, 18 Şubat Cumartesi günü saat 17:30’da Atatürk Spor Salonu’nda karşılaşacakları Muğla Ormanspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Bıyıktay, tüm Sakaryalıları şampiyonluk yolunda takıma destek olmaları için salona davet ederken; Federasyon Kupası finallerinde tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi (TBL) 24. hafta programı kapsamında Muğla Ormanspor’la karşılaşacak. 18 Şubat Cumartesi günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 17.30’da başlayacak. Büyükşehir Basketbol Takımının tecrübeli koçu Burak Bıyıktay, mücadele öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Düşüşte sakatlıklar etkili oldu
Takımın performansında yaşanan düşüşün doğal olduğunu ifade eden Bıyıktay, “10 aylık sezon içerisinde her an aynı performansı sürdüremezsiniz.  Performansımızdaki düşüşün iyi bir zamana denk geldiği kanaatindeyim.  Şu anda tekrardan bir çıkış periyodu yakaladık.  Sadece kaybettiğimiz maçlar nedeniyle değil, istatistiksel olarak da bir düşüşümüz vardı. Asıl sıkıntımız çok sayıda sakatımız olmasıydı. Dolayısıyla takımımız bir düşüş periyodu yaşadı.  Düşüş dönemine rağmen hala lider konumdayız.  Deplasmanda üç maç kaybettik ve kaybettiğimiz takımların üçü de ligin üst sıralarındaki takımlardı. Yaşadığımız bu mağlubiyetleri de onlar bizi yendi olarak değil, biz çok iyi oynamadığımız ve düşüşte olduğumuz için kaybettik şeklinde değerlendiriyorum” diye konuştu.

Liderlik için avantaj bizde
Kalan maçlar göz önüne alındığında ligi lider bitirme noktasında en büyük şansın kendilerinde olduğunu belirten Bıyıktay, “Rakiplerimiz daha zorlu maçlar oynayacaklar. Bizim onlara göre biraz daha kolay bir fikstürümüz var. Hedefimiz tabiki play-offlara lider girmek ama baktığımızda ilk iki sırayı alan takımlar büyük avantaja sahip olacaklar.  Biz ligi lider tamamlamaya çalışacağız.  Sezon sonuna tam kadro olarak girmek istiyoruz. Bu yüzden Allah bize sakatlık vermesin. Bu sezon en muzdarip olduğumuz konu o” ifadelerini kullandı.

Mücadele ederek kazanacağız
Muğla Ormanspor maçı ile ilgili görüşlerini paylaşan Bıyıktay, “Baktığımızda rakibimiz son sırada. Kesin favori biziz ama maçların sahada kazanıldığı gerçeği var. Önemli olan bizim maçı ne kadar kazanmak istediğimiz. Bu hafta antrenmanlarımızı Tufan, Can, Kerem Özkan, Doğukan ve CJ Harris’in sakatlıklarından dolayı eksik olarak gerçekleştirdik.  Buna rağmen sahada kazanmak isteyen bir takım olacak. Diğer oyuncularımızda bu maçı kazanacak kapasitedeler. Gerekli mücadeleyi ortaya koyarsak bu maçı da kazanacağımızı düşünüyorum. Doğukan Şanlı ve CJ Harris’i Muğla maçında riske etmeyi düşünmüyoruz. Kerem Özkan’ın durumu ise maç saatinde belli olacak” şeklinde konuştu.

Lazeric katkı sağlayacak
Bıyıktay, “Lazeric Jones, Muğla maçında sahada olacak. Ona  maç temposu kazandırmaya çalışıyoruz. Lazeric’in formunu yakalaması gerekiyor. Lazeric’i çok iyi tanıyorum. Çok iyi bir oyuncu ama şu anda maç ve antrenman eksikliklerinden dolayı formsuz. Geldiğinden bugüne kadar olan dönemi daha çok kuvvet çalışması ve tedavi ile geçirdi. Her geçen gün daha iyiye doğru gidecek. Şunu net olarak ifade edebilirim ki takımımıza çok katkı sağlayacak.”

Kupa için kenetlendik
Koç Bıyıktay 22-26 Şubat tarihleri arasında oynanacak Federasyon Kupası finalleri ile ilgili değerdirmelerinde ise; “Yönetim, takım ve teknik kadro olarak kenetlendik. Tek amacımız şampiyonluk. Mersin’e şampiyon olmaya gidiyoruz. İlk rakibimiz Gelişim Koleji. O engeli aşarsak yarı finalde Afyon-Eskişehir maçının galibiyle karşılaşacağız. Ardından finalde rakibimizi bekleyeceğiz. Bu kupa takımın performansını daha yukarıya çekmek ve kulübümüze ilk kupayı getirmek açısından çok büyük önem taşıyor” dedi.