Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Bir Gönül İnsanı Samiha Ayverdi’ ile devam etti. Yüksel, “Biz Samiha Hanım için tefekkür ve gönül insanı diyoruz. Tefekkürü kültür adına çalışmalar yapmasına, gönül insanı olmasını da Müslümanlığına, inancına, hayata olan bakışına ve tasavvufu yaşadığı için bizlere bunu göstermiştir. Allah’ın bütün yarattıklarına hoş muamele etmek insanı Allah’a yaklaştırır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mart Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Bir Gönül İnsanı Samiha Ayverdi’ söyleşisi ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Yazar Zeynep Uluant ve Yazar Aysel Yüksel katıldı.

Gönül insanı
Yazar Aysel Yüksel, “Kendilerinin vefatından sonra kurmuş olduğumuz Ayverdi Enstitüsü olarak bir ‘Samiha Ayverdi’ arşivi kurduk. 4-5 sene boyunca bu arşiv devam etti. Akademik çalışma yapmak isteyen vatandaşlar kurumumuza müracaat ederek çeşitli bilgilere ulaşabiliyorlar. Biz Samiha Hanım için tefekkür ve gönül insanı diyoruz. Tefekkürü kültür adına çalışmalar yapmasına, gönül insanı olmasını da Müslümanlığına, inancına, hayata olan bakışına ve tasavvufu yaşadığı için bizlere bunu göstermiştir. Kendisi herkese her zaman muhabbetle muamele ederdi. Kendisi her zaman şunu söylerdi; Mahlûkata şefkat eylemek, Allah’ın bütün yarattıklarına hoş muamele etmek insanı Allah’a yaklaştırır. En büyüğünden en küçüğüne kadar bütün herkese hoş muamele etmek insanı Allah’a gerçekten yaklaştırır” sözlerine yer verdi.

İlk kitapla tanışma
Yazar Zeynep Uluant, “Samiha Ayverdi ile tanışıklığımız ileride akraba olmadan önceye dayanmaktaydı. Ben Samiha Ayverdi ile ‘İstanbul Geceleri’ kitabını okuyarak tanıştım. O kitaba o kadar çok bağlanmıştım ki arkadaşlarıma bile dışarıda o kitabı okumuştum. Onun ayrıca roman yazarı olduğunu çok zaman sonra öğrendim. Samiha hanım gerçekten gönül insanı. Babam ile olan çok sıkı bir dostluğu bulunmaktaydı. Hatta Samiha Hanım bizim eve ziyaretlere gelir, hoş sohbetler edilirdi. İleri de torunu ile tanışıp evlendiğimizde bu dostluk akrabalığa dönüştü” ifadelerinde bulundu.