16 merkezde 6 bin öğrenciyle yeni öğretim dönemini başlatan SAMEK’lerde, şehirde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar için Türkçe dil eğitimi de veriliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda yeni dönem 16 merkezde, 6 bin öğrenciyle devam ediyor. Geleneksel sanatlardan el sanatlarına, müzik eğitimlerinden sosyal ve kültürel eğitimlere kadar 60 branşla hizmet verdiklerini belirten Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Kama, aynı zamanda şehirde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar için de Türkçe eğitimlerinin devam ettiğini açıkladı.

Gündelik ihtiyaçları düzeyinde
Kama, “Kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Geleneksel sanatlardan güzel sanatlara ve el sanatlarına kadar çeşitli branşlarda sunduğumuz öğretim hizmetlerimiz kapsamında dil eğitimleri de veriliyor. Hemşerilerimizin yararlandığı İngilizce, Arapça, Osmanlı Türkçesi, Almanca, Rusça, Farsça, Abazaca, Adigece, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Gürcüce, Boşnakça, Arnavutça eğitimlerimizin yanı sıra şehrimizde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşımıza için de Türkçe dil eğitimi veriyoruz. İnşallah bu kurslara katılan yabancı uyruklu vatandaşlarımız gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde Türkçe bilgisine sahip olacak” dedi.