Büyükşehir Belediyesi Arifiye SAMEK’te dersler devam ediyor. Teraryum eğitmeni Derya Yıldırım, “Çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Teraryumun birçok farklı çeşitlerini SAMEK’te yapıyoruz” derken, Kursiyer Sevim İrioğlu, “Buradaki arkadaşlıklar ve dostluklar bana çok büyük katkılar sağladı. Burada kendimi çok özel hissediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (SAMEK) eğitimler farklı merkezlerde gerçekleştirilen branşlarla devam ediyor. Arifiye SAMEK’te yer alan teraryum kurslarına katılan kursiyerler ilgi çekici eserleri gün yüzüne çıkarıyor.

Ev ekonomisine katkı
Teraryum eğitmeni Derya Yıldırım, “Teraryumun ilk önce iç malzemelerini hazırlıyoruz. Malzemelerimizi satın almamaya bakıyoruz. İçinde ne gibi hikâyeler oluşturacaksak o hikâyeye göre malzemeler üretiyoruz. Hikâyelere birlikte karar veriyoruz. Daha sonra çalışacağımız ürüne karar verip malzemelerimizi topluyoruz. Teraryumun birçok farklı çeşitlerini yapıyoruz. Kapalı ve açık teraryum yapıyoruz. Kursiyerlerimiz bu yaptıkları çalışmaları satıp para kazanarak kendilerine gelir sağlayabiliyor. Çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Sınıfımızla da çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Huzur ortamı
Kursiyer Sevim İrioğlu, “Öncelikle şunu belirtmek isterim; eğitimlerden oldukça memnunum. SAMEK’te bu sene 3. yılım. Buraya geldikten sonra bir günümü kendime ayırabildiğimi gördüm. Buradaki arkadaşlıklar ve dostluklar bana çok büyük katkılar sağladı. Burada kendimi çok özel hissediyorum. Teraryum dersini hoşuma gittiği için istedim. Mekanımız çok güzel ve çok ferah. Burada huzur verici bir ortam var. Yönetim ve öğretmenlerimiz her şey çok mükemmel. Çok memnun ve mutluyum. Belediyemize bu fırsatı bizlere verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.