Sapanca SAMEK yılsonu sergisinin açılış töreninde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK’leri bir 'halk üniversitesi' olarak görüyoruz. SAMEK’ler her geçen gün branş yelpazesini ve eğitim kadrosunu zenginleştirerek tüm şehrimize hizmet sunmaya devam edecek” derken; Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, “SAMEK çalışmalarına vermiş olduğu desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (SAMEK) yılsonu heyecanı devam ediyor. Bu kapsamda Sapanca SAMEK kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladıkları el emeği eserlerden oluşan yılsonu sergisi, Sapanca Belediyesi Düğün Salonu'ndaki açılış programıyla Sakaryalıların beğenisine sunuldu. Programa Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

SAMEK ikinci evimiz
Büyükşehir Belediyesi SAMEK müzik eğitmenlerinin mini konseri ile başlayan açılış töreninde söz alan Sapanca SAMEK resim branşı kursiyeri Ayşe Kazanoğlu, "Daha güçlü bir toplum olmanın yolu kadınlarımızdan geçmektedir. Şefkatli, üretken ve yaratıcı doğaları ile ülkemizde sosyal, kültürel, siyasi ve diğer alanlarda üstlendikleri görevleri başarıyla yürüten kadınlarımız, bütün bu meziyetlerin yanında ekonomik özgürlüklerini ele alarak ayaklarını yere daha sağlam basmaktadır. Bu doğrultuda ikinci evimiz dediğimiz SAMEK kursları, el becerilerimizi daha da geliştirerek, ev ekonomisine katkı sağlama noktasında biz kadınlara birçok pencere açıyor. Bize bu imkanları sağlayan başta Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na ve bizlerden yardımlarını esirgemeyen değerli idarecilerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sosyal belediyecilik anlayışı
Program sürerken söz alan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na, şehrimizdeki sosyal ve kültürel faaliyetlerin bir parçası olan SAMEK çalışmalarına vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyecilik döneminde yapmış olduğu çalışmalarda verdiği mesaj ile birlikte sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde halkımıza elimizden geldiği kadar tüm imkanları sağlamaya gayret ediyoruz. Tüm kamu ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde halka hizmet etmeyi amaç edindik ve bu amacımız doğrultusunda gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

10 bin kursiyer 80'in üzerinde branş
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, "SAMEK projesini Büyükşehir Belediyesi olarak bir 'halk üniversitesi' ismiyle ifade ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, yaygın eğitim organizasyonu olan SAMEK, her geçen gün branş yelpazesini ve eğitim kadrosunu zenginleştirerek tüm şehrimize hizmet etmeye devam ediyor. 2017 eğitim sezonunda toplamda 10 bin kursiyerimize 80'in üzerinde branşta sanat ve meslek eğitim kurslarını ücretsiz bir şekilde sunduk. SAMEK Sapanca yeni eğitim sezonunda Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı sürdürülen Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde çok daha modern atölyelere ve dersliklere kavuşacak. Kursiyerlerimiz daha konforlu bir şekilde Sapanca SGM binasında çalışmalarına kaldığı yerden devam edecektir" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol, kursiyerlere katılım belgelerini takdim etti. Ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.