Devam eden Büyükşehir Belediyesi SAMEK Arapça eğitimleri ile kursiyerler, Kur’anı Kerim’i daha iyi anlıyor; Arap misafirler ile kolayca iletişim sağlıyor. Arapça derslerine bu yıl başladığını belirten kursiyerlerden Hatice Turan’ın sözleri SAMEK’in şehirde önemli bir boşluğu doldurduğunu kanıtlıyor: “SAMEK sosyal devrimdir”.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda (SAMEK) Arapça eğitimleri devam ediyor.  16 merkez ve toplam 50 branşta kursların düzenlendiği SAMEK’te Arapça eğitimi alan kursiyerler, Kur’anı Kerim’i daha iyi öğreniyor, Arap misafirler ile kolayca iletişim sağlayabiliyor.

SAMEK bir terapi merkezi
SAMEK Arapça eğitimlerinin çok verimli geçtiğini vurgulayan, gelecek yıl için de aynı kursta eğitim almayı istediğini belirten 61 yaşındaki kursiyer Hatice Turan, “Arapça kurslarına yeni başladım. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu kursların devrim niteliğinde olduğunu düşünüyorum. SAMEK, ev hanımları için adeta bir terapi merkezi işlevi görüyor. Önümüzdeki yıl için de kurslara devam etmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Büyükşehir’e teşekkür
Kursiyerlerden 44 yaşındaki Nezahat Uzun ise SAMEK’in sosyalleşme merkezi işlevi gördüğünün altını çizdi. Uzun, “1 yıldır SAMEK’te Arapça eğitimi alıyorum. Kursiyer arkadaşlarımız ile çok güzel bir birliktelik oluşturduk. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu kurslardan oldukça memnunuz, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kurs sürecinde ana dili Arapça olan kişiler de derslerimize misafir oluyor, onlarla pratik yapma fırsatı buluyoruz. Bir sonraki yıl da Arapça kursuna devam edeceğim” şeklinde konuştu.