SAMEK'te bir eğitim öğretim dönemi daha sona erdi. Yıl boyunca hazırlanan ürünlerin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu Yılsonu Sergisi açılış programında konuşan Başkan Toçoğlu, " 2013-2014 öğretim yılını 16 merkez ve 50 farklı branştaki eğitimlerimizle tamamladık. Yıl boyunca 16 ayrı kurs merkezimize gelen değerli öğrencilerimize, branş hocalarımıza ve SAMEK yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda 2013-2014 Eğitim Öğretim Dönemi Kent Park'ta düzenlenen Yılsonu Sergisi ile sona erdi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, BELPAŞ Genel Müdürü Nihat Seymen, Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, SATSO Başkan Vekili Nadir Öztürk, SASİAD Başkanı Aydın Bahar, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin, STK Temsilcileri, SAMEK eğitmen ve kursiyerleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Her geçen gün büyüyoruz
Kent Orkestrası'nın mini konserinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, "SAMEK, insana yatırımın geleceğe yatırım olduğuna gönülden inanan Sakarya Büyükşehir Belediye'mizin sunduğu imkanlarla; el işleri, çocuklar ve televizyon üçgeni arasında hayatı olduğu gibi kabul eden ev hanımlarımıza ışık olmakta ve en önemlisi umut aşılamaktadır. SAMEK, kursiyerleri için hem bir yuva, hem bir mektep, hem de bir terapi merkezi hüviyeti taşımaktadır. SAMEK, her geçen gün daha da büyüyor ve gelişiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilgi ve destekleriyle kurs merkezlerimizin ve branşlarımızın sayısı arttırmaya devam ediyoruz.  Sergide büyük emekleri olan kursiyer ve eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Zamanımızı daha verimli kullanıyoruz
SAMEK kursiyerleri adına söz alan Ebru kursiyeri Tuğba Tunay ise, "Biliyoruz ki, insanın hayatında boş zaman diye bir an olmamalı. Hepimiz için her an değerli. SAMEK kursları bizler için bir nimet. Çünkü burada hepimiz yeni bir şeyler öğrendik. Kurslarda sabır, sevgi, dikkat, özverili çalışmalar ve paylaşımlar gördüm. Hocalarımızla olan ilişkilerimiz sevgi ve saygıya dayalı. Derslerimiz çok keyifli. Atölyelerimiz çok güzel. Kursiyerler olarak el ele verdik, ürettiklerimizi paylaşarak bir yılı daha geride bıraktık. Bizlere bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na ve değerli ekibine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sanat birleştirir
SAMEK'in gelenekselle modernin sentezlendiği şehrin Halk Üniversitesi görevini üstlendiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, "Biliyoruz ki, ne kadar bir araya gelirsek, birbirimizi o kadar yakından tanıyacağız. Bugün yaşadığımız birçok sorunu sanatın birleştirici ve özgürleştirici diliyle aşacağız. Suni problemlerle enerjimizi kaybetmeden geleceğin güzel günlerini hep birlikte inşa edeceğiz. Artık eski Türkiye yok. Soğuk binaların içerisine hapsolmuş, vatandaşından uzak bir yönetim anlayışı yok. Artık yeni Türkiye'de, hep bir olacağız, birlikte olcağız. Yeni Sakarya'yı birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

33 bini aşkın kursiyer
Başkan Zeki Toçoğlu, "SAMEK'te kursiyerlerimizin yeni başlangıçlarını görmek bizi mutlu ediyor. SAMEK'te hayata yeniden tutunan hanım kardeşlerimizin mütevazı başarı hikayelerini dinliyoruz. Dinledikçe de gururlanıyor ne kadar isabetli bir iş yaptığımızın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün 2013-2014 öğretim yılını 16 merkez ve 50 farklı branştaki eğitimlerimizle tamamladık. Ve bugüne kadar 33 bini aşkın hemşerimiz SAMEK kapısını araladı. Yıl boyunca 16 ayrı kurs merkezimize gelen değerli öğrencilerimize, branş hocalarımıza ve SAMEK yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

27 Haziran Cuma’ya kadar Kent Park'ta
Konuşmaların ardından Başkan Toçoğlu, 2013-2014 Eğitim Öğretim Dönemini başarı ile tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan kursiyerlere katılım belgelerini takdim etti. Programın devamında SAMEK Yılsonu Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Kent Park içerisinde kurulan SAMEK Yılsonu Sergisi’nde bulunan stantları tek tek ziyaret eden Başkan Zeki Toçoğlu, ortaya koyulan ürünler hakkında SAMEK eğitmenlerinden bilgi aldı, el emeği eserleri yakından inceledi. 16 kurs merkezinden binlerce kursiyerin hazırladığı ürünlerin sergilendiği SAMEK Yılsonu Sergisi, 27 Haziran Cuma gününe kültür sanat dostları tarafından ziyaret edilebilecek.