SAMEK Kursiyerleri Hünerlerini Sergilediler

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (SAMEK)Sapanca ve Güneşler’de eğitim gören kursiyerler yılsonu etkinliği düzenledi. Sapanca gerçekleştirilen serginin açılışına,  Ak Parti Milletvekili Adayı Ziya Cevherli, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı katılırken, Güneşler’deki sergiye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı  Ayhan Kardan, Ak Parti  Milletvekili Adayı Ender Serbes, Büyükşehir  Belediyesi Kültür İşleri Daire  Başkanı İbrahim Aktürk  ve çok sayıda vatandaş  katıldı. Gerçekleştirilen programlarda; resim, nakış, dikiş, mefruşat, giyim bölümünde öğrenim gören kursiyerlerin yıl boyunca ortaya çıkardıkları eserler Sapanca ve Güneşler halkının beğenisine sunuldu. Güneşler’de gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan “ 2004 yılında iki kurs merkezi, 2 branş, 2 öğretmen ve 45 öğrenci ile  hayata geçirilen  SAMEK   bugün  dev  bir organizasyona dönüştü. 7’den 70’ e  herkesin ilgisini  gören, kadınlarımızın   boş vakitlerini değerlendirdikleri SAMEK merkezlerinin sayısını artırmayı düşünüyoruz” Ayhan Kardan, ilerleyen zamanlarda Karaman’da SAMEK  Merkezi açacaklarının müjdesini de verdi. Kursiyerler sertifikalarını Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve AK Parti Milletvekili Adayı Ender Serbes’in elinden aldılar.  Sapanca programında gitar eğitimi alan öğrenciler tarafından verilen mini konser büyük alkış aldı.