Büyükşehir Belediyesi SAMEK’lerde yeni dönem kurs kayıtları başladı. Yoğun ilgi ve talep gören kurs kayıtlarında vatandaşlar bekleme salonunda uzun sıralar oluştururken; ilk günde 5 bini aşkın kursiyer SAMEK’lere kayıt yaptırdı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından kurslara gösterilen ilgiden dolayı tüm vatandaşlara teşekkür edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (SAMEK) yeni dönem kayıtları başladı. Yoğun ilgi ve talep gören kurs kayıtlarında vatandaşlar bekleme salonunda uzun sıralar oluşturdu. Kayıtların ilk gününde 5 bin aşkın vatandaş SAMEK’lere başvuru yaptı.

30 Eylül Pazartesi’ye kadar devam edecek
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “19 merkezde 100 branşta hizmet verecek SAMEK kurslarımızın yeni dönem kayıtları başladı. Kurs kayıtlarının başladığı ilk günde vatandaşlarımız yoğun ilgi ve talebi ile karşılaştık. Gösterdikleri bu ilgiden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, kurs kayıtlılarımızın 30 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edeceğini hatırlatırız” ifadelerine yer verildi.

Sosyalleşmeyi sağlıyor
Arapça kursuna ikinci kez katılan emekli İnci Sucu (49), “Bu dönem SAMEK’e ikinci kez kayıt olacağım. Geçen sene Arapça kursuna kayıt olmuştum. Çok memnun kaldım. Bu dönem bir kez daha Arapça kursuna kayıt yaptıracağım. SAMEK’i tercih ediyorum çünkü benim sosyalleşmemi, yeni yeni arkadaşlar edinmemi sağlıyor. SAMEK kurslarını kendisini geliştirmek isteyen herkese kesinlikle tavsiye ediyorum” derken;

Kendime vakit ayırabiliyorum
7 senedir SAMEK’i tercih eden ev hanımı Gülçin Bozgöz (54), “Hem kendimi geliştirmek, kendime vakit ayırabilmek hem de yeni arkadaşlar edinmek için SAMEK kurslarına kayıt oluyorum. Bu dönem tığ ve şiş ile çini kurslarına kayıt oldum. Bu döneme kadar yaklaşık 7 senedir SAMEK’in çini kurslarına gittim. Yeni şeyler, beceriler öğrenmek isteyen kendilerine vakit ayırmak isteyen herkesi bu kurslara kayıt olmaya davet ediyorum” dedi.

SAMEK’te sıcak bir ortam var
20 yaşındaki üniversite öğrencisi Umutcan Ercan, “SAMEK kurslarına bu dönem dördüncü katılışım olacak. Bu döneme kadar İngilizce A1 ve A2, güzel konuşma ve diksiyon ile temel sanat eğitimi kurslarına katıldım. Bu dönem ise İngilizce B1 ile gitar kurslarına katılmayı düşünüyorum. Kendimi geliştirmek, İngilizce öğrenmek, sanatla daha yakından uğraşmak istediğim için SAMEK kurslarına kayıt oluyorum. Yurt dışına çıkmak gibi bir hayalim var onun için yabancı dil kurslarına katılıyorum ayrıca hobi olarak gitar çalmayı öğrenmek istediğimden gitar kursuna kayıt olacağım. Kendisini geliştirmek isteyen, hedefleri olan herkese SAMEK kurslarına kayıt yaptırmayı tavsiye ederim çünkü burada gerçekten güzel kurslar, iyi öğretmenler ve sıcak bir ortam var” dedi.