Büyükşehir Belediyesi SAMEK’lerde yeni dönem kayıtları devam ediyor. SAMEK Kursiyeri Serpil Çakıroğlu, “Eğitim döneminde aldığım sertifika iş hayatımda bana büyük kolaylıklar sağladı” derken, SAMEK’lerle ilk kez tanışacak olan Sabri Can Durmaz, “Yabancı dil alanında uzman hocaların bu merkezde eğitim sunduğunu duydum ve İngilizce kursuna kayıt olmaya karar verdim” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (SAMEK) yeni dönem kayıtları devam ediyor. 5 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek olan kayıtlar için kursiyerler kimlik bilgileriyle www.sakarya.bel.tr adresinden başvuru yapabilecek. Yaygın eğitimde bir marka haline gelen SAMEK’ler, yeni dönemde 20 merkezde ve 91 branşla Sakaryalılara hizmet sunacak. Güzel sanatlardan geleneksel sanatlara, müzik eğitimlerinden el sanatlarına, meslek ve bilgisayar eğitimlerine kadar geniş branş yelpazesi kursiyerlerle buluşacak.

İş hayatında kolaylık
SAMEK’in eski kursiyerlerinden biri olan Serpil Çakıroğlu “Daha önce SAMEK Muhasebe eğitimlerine geldim. Verimli geçen bu kurs döneminde birçok yeni program öğrendim. SAMEK eğitim döneminde aldığım sertifika iş hayatımda bana büyük kolaylıklar sağladı. Pek çok kez faydasını gördüm. Yeni dönemde ilgim olduğu için Korece kursuna kayıt yaptırdım. Eminim ki benim için değişik bir tecrübe olacak. SAMEK Dil Merkezi’ne Hendek’ten gidip geleceğim ama alacağım eğitimin bu zahmete kesinlikle değeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Uzman hocalarla eğitim
SAMEK’le ilk kez tanışma fırsatı yakalayan kursiyer Sabri Can Durmaz, “Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nın adını geçen sene bir arkadaşımdan duymuştum. SAMEK dil eğitiminden memnun kaldığı için beni buraya yönlendirdi. Daha önce özel sektörde kurs almıştım. Fakat pek bir yararını görmedim. Araştırdığımda yabancı dil alanında uzman hocaların bu merkezde eğitim sunduğunu fark ettim. Bende İngilizce kursuna kayıt olmaya karar verdim ve işlemlerimi kolayca gerçekleştirdim. SAMEK projelerini hayata geçiren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.