SAÜ 2018-2019 eğitim-öğretim yılında üniversiteyi derece ile bitirenlere yönelik düzenlenen Genel Mezuniyet Töreni’nde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Sizler yeni kuşaklar olarak insanlığa ve topluma faydalı olacak, ülkemizin değişimi ve gelişimi süresince belirleyici roller üstleneceksiniz. Farklı şehirlerden ve coğrafyalardan geldiğiniz şehrimizde sizlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya gayret gösterdik. Memleketlerinizde Sakarya’nın kültür elçisi olmanızı temenni ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Genel Mezuniyet Törenine katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Nevzat Kor Salonu’nda yapılan törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende SAÜ Devlet Konservatuarı tarafından piyano ve ney dinletisi gerçekleştirildi. Bölüm ve fakülte birincileri ile üniversitede ilk 3’e giren öğrencilere takdir ve teşekkür belgeleri verilmesi ile tören son buldu. Üniversite üçüncüsü Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden Gamze Açıkgöz’e ödülünü ve belgesini Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut verdi.

Başarıları göğsümüzü kabarttı
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Ayaklarınız yere bassın, ufku tarayın. Çok şey yapabileceğinizi göreceksiniz. Dünyaya açılın. Türkiye ile sınırlı düşünmeyin. Sizdeki cevheri keşfetmeye hazır bir dünya var. Nereye giderseniz gidin yerli ve milli kalın. Bir şeyi başaramayacağınızı söyleyen olursa sadece dudak bükün. Bilin ki eğer birisi bir şey başarmışsa siz de başarabilirsiniz. Misafir öğrencilerimizden dereceye girenleri ayrıca kutluyorum. Çok sayıda birimimizde ilk üç dereceye giren Suriyeli, Kamerunlu, Türkmenistanlı, Filistinli, Azerbaycanlı öğrencilerimiz oldu. Onların başarısı da göğsümüzü kabarttı” dedi.

Sakarya sizleri çok sevdi
Öğrencilerin mezuniyet sevinci ve heyecanına ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yüce, “Öğrenim süresi boyunca çok gayret sarf ettiniz. Çalışmalarınızın karşılığını bugün dereceye girerek ziyadesiyle almış oldunuz. Ama unutmamak gerekir ki diploma almak tek başına yeterli değildir. Öğrenmeyi, kendini yetiştirmeyi ve hayal kurmayı unutmamalıyız. Hayat değişim halinde hızla akıp gitmektedir. Sizler yeni kuşaklar olarak insanlığa ve topluma faydalı olacak, ülkemizin değişimi ve gelişimi süresince belirleyici roller üstleneceksiniz. Alanınızda uzman ve aranan bireyler olmak durumundasınız. Farklı şehirlerden ve coğrafyalardan geldiğiniz şehrimizde sizlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya gayret gösterdik. Memleketlerinizde Sakarya’nın kültür elçisi olmanızı temenni ediyoruz. Sakarya sizleri çok sevdi, sizleri ailemizden biri olarak gördük. Yolunuz açık olsun” dedi.

Hayatlarında başarılar diliyorum
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Her milletin en önemli gayesi iyi yetişmiş, değerlerine bağlı, sorumluluğunu hisseden yeni bir nesile sahip olmaktır. Bu anlamda üniversitelerimizin katkısını çok önemsiyoruz. Beklenti çıtamızı da sürekli yüksek tutuyoruz. İnanıyoruz ki burada verilen eğitim bu ülkenin geleceğine damga vuracak yeni gençlerin oluşmasına sonuç verecektir. Büyük badireler atlatmış birçok milletin iyi yetişmiş bir nesille hak ettiği yere geldiğini birlikte görüyoruz. Üniversitelerimiz bu konuda elinden geleni yapacaktır. Mezun olan gençlerimiz aynı zamanda fahri Sakarya hemşehrisi olarak buradaki bütün güzellikleri hatırlayacaklardır. Bundan sonraki hayatlarında gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.