Başkan Ekrem Yüce, şehirde bulunan Nijer heyetiyle ADASU HES’te incelemelerde bulundu. Şehrin enerji üretimi hakkında bilgiler paylaşan Başkan Yüce, “Sakarya ekonomisine büyük katkılar sunan hidroelektrik santralimiz sayesinde bugüne kadar 200 milyon kilowatt enerji ürettik. İnşallah yeni Akçay Barajı isale hattı üzerine inşa ettiğimiz HES’lerle de enerji üretmeye devam edecek, Sakarya’nın enerjisi için durmadan çalışacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sakarya’ya gelen Nijer heyeti ile ADASU HES’te incelemelerde bulundu. Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim tarafından inşa edilen HES’e ilişkin Nijer heyetine bilgiler paylaşan Başkan Ekrem Yüce’ye, Nijer Sanayi Bakanı Malam Zeinadou Amirou, Nijer Ankara Büyükelçisi Salau Adama Gazıbo, Sanayi Müdürü Abdoulaye Boubacar, Gümrükler Genel Müdürlüğü Düzenleme ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Elhadji Ousmane Mahaman ve Maliye Bakanlığı Mali Operasyonlar ve Reformlar Genel Müdürlüğü Çalışma ve Hukuk İşleri Bölümü Başkanı Abdou Alou Rachid eşlik etti.

200 milyon kilowatt enerji
Enerji üretimi konusunda farklı ülkelerin dikkatini çekmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yüce, “16 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayan hidroelektrik santralimiz sadece Türkiye’den değil yurtdışından gelen misafirlerimizin de oldukça ilgisini çekmeye devam ediyor. Sakarya ekonomisine yıllık yaklaşık olarak 2 buçuk milyon dolar getirisi olan hidroelektrik santralimiz sayesinde bugüne kadar 200 milyon kilowatt enerji ürettik. Bir yerel idare tarafından inşa edilen ilk baraj olan Akçay Barajı ile de Sakarya’da suyun gücünü enerjiye çevirmeye devam edeceğiz. Şunu özellikle ifade etmeliyim; ADASU HES ile şehrimiz için enerji üretirken doğaya asla zarar vermiyoruz” dedi. Başkan Yüce, Sakarya’nın enerjisi için durmadan çalışacaklarını da ifade ederek, doğaya zarar vermeyen, çevre hassasiyetini önceleyen bir anlayışla Sakarya’ya değer katmaya devam edeceklerini dile getirdi.