SASKİ’de staj yapan uygulamalı eğitim öğrencileri kurum tarafından şehrin çeşitli noktalarında inşa edilen tesisleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) de staj yapan öğrenciler kurumun şehrin farklı noktalarında inşa ettiği tesisleri ziyaret ettiler. SASKİ Sapanca Göl Tesisleri, Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi ve ADASU HES’i gezen öğrenciler tesislerin işleyişi hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgiler alırken, SASKİ’nin Sapanca Gölü’nün korunmasına yönelik verdiği mücadeleyi ve Sakarya’da musluklara ulaşan suyun en iyisi olması için gösterilen çabayı takdirle karşıladıklarını dile getirdiler.

SASKİ ile içim rahat
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencisi Deniz Kılıçarslan, “İlk olarak SASKİ göl tesislerine gittiğimizde Sapanca Gölü’nün gerçekten berrak olduğu gördük. Ancak yine de dış ortamda olduğu için göl suyunun nasıl içilebilir hale geleceği noktası bizi oldukça meraklandırdı. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisine geldiğimizde ise bu merakımız gerçekten giderilmiş oldu. Gölden alınan su burada çok farklı filtre işlemlerinden geçiyor. Bu işlemlerde kullanılan malzemeleri de bize detaylı olarak gösterdiler. Geziden sonra musluk suyuna dair herhangi bir şüphem kalmadı. Bize burada suda ikram edildi. Çok rahat bir şekilde güvenerek içtim. Gönül rahatlığı ile evimizde musluktan su içilebilir” diye konuştu.

Göl için ciddi tedbirler alınmış
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencisi Berkay Kızıl ise, “Dış ortama açık olmasına rağmen Sapanca Gölü gerçekten çok temiz görünüyor. Gördüğüm kadarıyla gölün korunması için ciddi çalışmalarda yapılıyor. Sanırım bu temizlik bu çalışmaların bir sonucu. Evet, yukarıda Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisinde Sapanca Gölü çok farklı işlemlerden geçirilerek arıtılıyor. Bu şehirde rahatlıkla çeşmeden su içebileceğine dair gölün şu muhteşem görüntüsü bile bence yeterli bir kanıt. SASKİ’nin şehirde verdiği mücadele gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya’da su çeşmeden içilir
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencisi Kübra Çelik, “Bugün Sapanca Gölü’nü oldukça yakından görme şansı bulduk. Gölün görüntüsü ve berraklığı inanılmazdı. Bu gördüğümüz sadece yüzeyiydi. Bize ulaştırılan su çok daha derinlerden çekiliyormuş. İçmesuyu arıtma tesisinde de oldukça titiz bir arıtma işlemi gerçekleştiriliyor. Suyun değerlerine ve tadına baktığımızda Türkiye’nin en iyisi olmayı hak ediyor. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki Sakarya’da su çeşmeden içilir” ifadelerini kullandı.