Hayata geçirilen altyapı yatırımları ile Türkiye’nin en kaliteli sularından birini Sakaryalıların musluklarına ulaştıran SASKİ, suyun tüm değerleri ve geçtiği aşamaları 24 saat takip ediyor. Mobil Su Kalitesi İzleme Laboratuvarları ile de vatandaşların adreslerinde su analizleri yapılarak musluklara ulaştırılan suyun kalitesi korunuyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), vatandaşların musluklarına ulaştırılan suyun her anını 24 saat izliyor. SASKİ, Sapanca Gölü’nün korunmasına yönelik faaliyetler, dev altyapı projeleri ve yüksek teknoloji arıtma tesisleri ile Türkiye’nin en kaliteli içmesuyunu Sakaryalıların musluklarına ulaştırıyor. Sapanca Gölü’nden vatandaşların musluklarına ulaşana dek suyun tüm değerleri ve geçtiği aşamalar 24 saat izleniyor. Web sitesi (www.sakarya-saski.gov.tr) üzerinden suyun kalitesi anlık olarak takip edilebilirken; Mobil Su Kalitesi İzleme Laboratuvarı ile her gün şehrin 16 ilçesinde farklı noktalardan alınan su örnekleri ile de vatandaşların musluklarına ulaştırılan suyun kalitesi korunuyor.

Adreste anlık su analizi
SASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Mobil Su Kalitesi İzleme Laboratuvarları ile de günlük olarak şehrin farklı noktalarından su örnekleri alarak hem su kalitemizi kontrol ediyoruz hem de kalitenin arttırılması noktasında yeni çalışmalar için tespit yapmış oluyoruz. ALO 185’i arayarak musluklarından akan suyu analiz ettirmek isteyen vatandaşlarımızın da adreslerine giderek su analizleri yapıyoruz ve o an sonuçları kendilerine veriyoruz. Vatandaşlarımız istedikleri her an musluklarından akan suyun kalitesini web sitemize girerek öğrenebilirken evlerine gelerek yaptığımız analizlerle de söz konusu kalite değerlerini pekiştiriyoruz” ifadelerini yer verildi.

Suyun her anı izleniyor
Açıklamanın devamında ise, “SASKİ olarak en önceliğimiz vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırdığımız içmesuyunun kalitesini koruyarak daha da yukarılara çıkarmaktır. İçmesuyuna yaptığımız önemli yatırımlar, inşa ettiğimiz ileri teknoloji arıtma tesisleri ve hayata geçirdiğimiz alternatif içmesuyu kaynağı projeleri ile musluklarından su içilebilen nadir şehirlerdeniz. Sapanca Gölü ve gölden temin edilen su, tüm değerleriyle musluklara ulaşana dek anlık olarak takip ediliyor. Söz konusu değerleri web sitemiz (www.sakarya-saski.gov.tr) üzerinden su analiz raporları ve Su Kalitesi Uygulaması ile anlık olarak veriyoruz. SASKİ olarak vatandaşlarımızın musluklarından güvenle içebilecekleri suyu ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz” denildi.