“Sakarya koronavirüsle mücadelesini kararlılıkla sürdürecek”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Tvnet canlı yayına konuk oldu. Koronavirüsle (COVİD-19) mücadele noktasında Sakarya’da yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler paylaşan Başkan Ekrem Yüce, ilk olarak Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. yılını kutladı, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlikle bu sürecin atlatılacağına inandığını söyledi.

Kriz masası 7/24 çalışıyor
Başkan Ekrem Yüce’nin canlı yayında yaptığı değerlendirmeler şu şekilde: “Tüm dünyayı etkisi altına alan salgının ülkemizde görülmesiyle birlikte seferber olduk. İlk olarak Kriz Masamızı oluşturduk ve 7/24 anlayışıyla çalışmaya başladık. Ekipler kurduk ve dezenfekte işlemlerimizi azami suretle yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Caddeleri, sokakları, park ve bahçeleri, kurum ve kuruluşları, toplu taşıma araçlarını dezenfekte ettik. Şehir merkezi ve 16 ilçemizde dezenfekte otomatları oluşturduk” dedi.

Tüm birimler teyakkuzda
“Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili bakanlıklarımızın yayınladığı genelgeleri harfiyen uygulamanın yanında destek niteliğinde çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. 200 bin maskeyi ilk etapta hemşehrilerimize dağıttık. Toplu taşıma araçlarımızın sefer sayılarını yoğun saatlerde arttırdık. Sosyal mesafeleri ayarladık. Şehrimizde de toplu taşıma araçlarına yönelik zabıta teşkilatımız denetimler gerçekleştiriyor. Yine trafik ışıklarımızda ve sesli ikaz sistemlerinde ‘Evde Kal’ çağrısını Türkiye’de uygulayan ilk yerel yönetim olduk. Trafik ekiplerimiz kaldırımlara birer metre ara ile sosyal mesafenin korunması amacıyla şeritler yerleştirdi. İnşallah salgınla mücadeleye dikkat çekmek adına çeşitli çalışmalarımız devam edecek.”

Sakarya dayanışmanın merkezidir
Sosyal destek çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyemize müracaat eden ihtiyaç sahibi 3 bin aileye erzak yardımı gerçekleştirdik. Sosyal hizmetler bünyemizde kart sahibi olan 2 bin 100 karta nakdi yardım yapıyoruz. 2 bin aileye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Kurum ve kuruluşlar ile STK iş birliğiyle 25 bin erzak hazırlandı ve inşallah kısa süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ayrıca YADEM ile Vefa Sosyal Destek grubunun yaptığı çalışmalara destekler sunuyoruz. 65 yaş ve üstü yaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine çözümler üretiyoruz. Sosyal dayanışmayı ve yardımlaşmayı çok önemsiyoruz. Hamdolsun bu noktada da çok şanslıyız. Çünkü Sakarya dayanışmanın merkezidir.”

Vatandaşlarımızın yanındayız
“Koronavirüse karşı farkındalığı artırmak, vatandaşlarımızın evde kalmalarını sağlamak amacıyla birimlerimiz seferber olmuş durumdadır. Online olarak hazırladığımız kültür sanat programları, kitap değişim programları, salgın psikolojisi ile ilgili uzman görüşleri gibi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Evde kal kitapla kal projesi kapsamında bize ulaşan vatandaşlarımıza şu ana kadar 5 bin adet kitap gönderdik. Bu süreçte sokak hayvanlarını da unutmadık. Sokak hayvanlarını düzenli olarak besliyoruz.”

Kurallara ve tedbirlere uyalım
Başkan Ekrem Yüce, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Rahmetli babamın yıllar önce söylediği ‘İnsan kendinin doktoru olmalıdır’ nasihatini şimdi daha iyi anlıyorum. Her birimiz sosyal izolasyonumuzu sağlamalıyız. Gücünü temas ortamından alan virüse karşı sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız. Kendimizin doktoru olur, kural ve tedbirlere uyarsak, Allah’ın izniyle bu badireyi de geride bırakacağız. Rabbim milletimizin ve memleketimizin tekrar sağlıklı günlere ulaşmasını nasip eylesin” dedi.