Sakarya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi’nde çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “Projede çalışmalarımızı başlattığımız ilk günden bu yana esnafımızın mağduriyet yaşamaması adına azami bir çaba gösteriyoruz. İnşallah Sakarya Caddesi’nde çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda yeni projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,  Sakarya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi’nde devam eden çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bölge esnafından gelen talepler üzerine yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğundaki güzergahta kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Toçoğlu, yenilenen kavşakları, yaya yolları, orta refüjü ve peyzajıyla arterdeki çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Yeni Cami’ye Yeni Düzenleme
Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya Caddesi’nde başlattığımız yenileme çalışmaları kapsamında kısa süre önce Yeni Camii Kavşağını kaldırmış, güzergahtaki trafik akışını daha kontrollü ve hızlı bir hale getirmiştik. Şehir Merkezi’ndeki trafik akışının önemli bir noktası olan Yeni Camii Kavşağı’nda başlattığımız çalışmalar ile şehir içi ulaşımında önemli bir adım attık. Ekiplerimiz Yeni Cami’de orta refüj, kaldırım yenilemeleri, engelli rampaları ve yaya geçişlerinde geniş bir çalışma uyguladı. Böylelikle Adnan Menderes ve Palmiye Caddeleri de birbirlerini karşılamış oldu” diye konuştu.

Kentsel Tasarım Projeleri Devam Edecek
Yeni Camii ve Patates hali arası güzergahta kaldırım ve orta refüj yenileme çalışmalarının devam ettiğini de açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, “Ekiplerimiz bölgedeki mevcut zeminin kaldırılmasının ardından arterdeki betonlama ve taş döşeme çalışmalarına başladı. Projede çalışmalarımızı başlattığımız ilk günden bu yana esnafımızın mağduriyet yaşamaması adına azami bir çaba gösteriyoruz. İnşallah Sakarya Caddesi’nde çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda yeni projelerimizi de hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.