Büyükşehir cankurtaran ekiplerinin kuzey sahillerinde yürüttüğü faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerini paylaşan İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “18 Haziran Cumartesi gününden bu yana Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde başlattığımız çalışmalarda bin 781 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Emeği geçen tüm cankurtaran ekibimizi kutluyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, kuzey sahillerinde yaz boyunca sürdürülen sahil güvenlik faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kuzey sahillerinde vatandaşların huzurlu bir şekilde tatillerini geçirebilmeleri amacıyla Büyükşehir cankurtaran ekiplerinin ciddi bir çalışma uyguladığını aktaran Arancı, “18 Haziran Cumartesi gününden bu yana Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde başlattığımız çalışmalarda bin 781 kişiyi boğulmaktan kurtardık” diye konuştu.

Sahillerde Başarılı Bir Sezon
Ayhan Orhan Arancı, “18 Haziran Cumartesi günü itibariyle kuzey sahillerimizdeki yerimizi aldık. Vatandaşlarımızın tatillerini huzurlu bir şekilde geçirmeleri adına 26 gözetleme kulesi, 7 jet ski, 1 Zodyak bot ve 46 cankurtaran personelimizle başarılı bir sezonu daha geride bıraktık. Bu anlamda sezon boyunca başarılı bir çalışma yürüten cankurtaran personelimizi kutluyorum. Çalışmalarımız önümüzdeki sezonda aynı ciddiyet ve kararlılıkla sürdürülecek” diye konuştu.

Bin 781 Vatandaş Kurtarıldı
Arancı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Kuzey sahillerinde yer alan cankurtaran ekiplerimiz olası boğulma vakalarına anında müdahalelerde bulundu. Üç aylık süreçte bin 781 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Burada bir şeyi daha ifade etmek istiyorum; olumsuz hava şartlarında cankurtaran ekiplerimizin uyarılarını dikkate alan hemşerilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Maalesef bu süreçte 2 vatandaşımızı da kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.”

Denize Gireceklere Uyarı
“18 Eylül Pazar günü itibariyle sahillerdeki faaliyetlerimizi noktaladık. Bu süreçten sonra havanın sıcaklığından hareketle denize girecek olanları uyarıyoruz. Biz öncelikle girmemelerini, girdikleri takdirde de çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Denizin dalgalı olduğu durumlarda ise çeken akıntı olumsuz sonuçlar doğurabilir. İstenmeyen durumlarla karşılaşılmaması adına vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.”