Büyükşehir Belediyesi ve SAÜEAH işbirliği ile düzenlenen konferansta çocuklarda görülen alerjik dermatitler hakkında konuşan Prof. Dr. Öner Özdemir, “Çocuklarda görülen alerjik reaksiyonların tedavisi için erken teşhiste geç kalmayın ”dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Sakarya Üniversitesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi(SAÜEAH) iş birliği ile düzenlenen sağlık konferanslarında bu hafta ‘Çocuklarda Alerjik Dermatitler’ konuşuldu. AKM’de gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Öner Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Özdemir konferans sonrası katılımcıların sorularını cevapladı.

Erken teşhis önemli
Kurdeşen, Egzama ve Anjiyoödem deri hastalıkları hakkında açıklamalarda bulunan Özdemir, “Çoğu zaman çocuklarda görülen alerjik hastalıklar farklı şekillerde vücutta kendini gösterebiliyor. Kimi hastada alerji belli organlarda oluşan şişlik, kızarık ve deride pullanmayla ortaya çıksa da kimi hastalarda ancak test sonucu tespit edilebiliyor. Çocuklarımızın sağlığı için alerji hastalıklarının küçümsenmemesi gerekir. Çünkü alerjik cilt hastalıkları belirtilerinin ilaç takviyesiyle vücuttan geçmesi hastalığın kendini tekrarlamasına engel olmaz. Alerji kaynağının tedavisi için gerekli tüm tetkikler özenle yapılmalıdır. Çocuklarda ileriki yaşlarda görülen alerjik astım, alerjik bronşit vb. hastalıkları önlemek için erken teşhiste geç kalmayın” ifadelerini kullandı.