10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü vesilesi ile bir el kitapçığı hazırladıklarını ifade eden Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Mutlu toplumlar ancak mutlu bireylerle varlık gösterebilir. Ruh sağlığı mutluluğun ilk göstergesidir. Bunu sağlamanın yöntemlerinden birisi koruyucu ruh sağlığıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karapınar, “Sosyal Gelişim Merkezi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Aile Danışma Birimi olarak ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ ile ilgili bir el kitapçığı hazırladık. Bu kitapçıkla insanların yaşadığı psikolojik sıkıntılara öngörülü olarak yaklaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Koruyucu Ruh Sağlığı
Betül Karapınar, “Koruyucu Ruh Sağlığı; kişilerin yaşayacağı ya da yaşadığı psikolojik rahatsızlıklarla ilgili alınması gereken önlemlerdir. Bireyin kendini tanıması, yaşadığı sıkıntıları bilmesi, yaşadığı sıkıntıların nereden kaynaklandığı konusunda bilgilenmesi koruyucu ruh sağlığı bilgilendirmeleri ile sağlanabilmektedir. Kişiler yaşadıkları rahatsızlıklar hastalık boyutuna gelmeden belirtileri fark edip önlem alırsa ilaç tedavisine gerek kalmadan yaşadığı sıkıntılarla baş etme becerisi kazanabilirler” ifadelerini kullandı.

Mutlu Toplum Mutlu Birey
Karapınar, “Bu amaçtan yola çıkarak Aile Danışma Biriminde görevli arkadaşlarımızla birlikte “Koruyucu Ruh Sağlığı” el kitapçığını sizler için derledik. Mutlu toplumlar ancak mutlu bireylerle varlık gösterebilir. Ruh sağlığı mutluluğun ilk göstergesidir. Bunu sağlamanın yöntemlerinden birisi koruyucu ruh sağlığıdır. Bu vesileyle Aile Danışma Birimi olarak 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününü kutlarız” şeklinde konuştu.