Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda konuşan Yazar Selim Gündüzalp, “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş vesilesi olan Ramazan Ayı’nın içinde bulunuyoruz. ‘Ramazanı tam manasıyla idrak edemedim’ diye üzülmeyin sakın! Ramazanın gecesi ayrıdır, gündüzü ayrıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 22. Ramazan Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Kentpark, Sakaryapark, Mobil Etkinlik Tırı ve Kitap Fuarı ile Sakaryalılara Ramazan coşkusu yaşatan etkinlik takvimi kapsamında Ramazan Söyleşilerinde de program başladı. Faik Baysal Kütüphanesi bahçesinde gerçekleşen ilk söyleşide Yazar Selim Gündüzalp, ‘Ruhumuzun Cenneti: Ramazan’ konulu konuşma gerçekleştirdi.

Gecesi Ayrı Gündüzü Ayrı Güzel
Ramazan Ayının faziletlerine değinerek konuşmasına başlayan Gündüzalp, “En büyük arzumuz dileğimiz bize emanet, kardeş ve yoldaş olarak gönderilen Ramazan Ayı’nı safiyet içerisinde Rabbimize geri gönderebilmektir. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş vesilesi olan Ramazan Ayı’nın içinde bulunuyoruz. ‘Ramazanı tam manasıyla idrak edemedim’ diye üzülmeyin sakın! Ramazanın gecesi ayrıdır, gündüzü ayrıdır” diye konuştu.

Hikmetler ve Hazineler
Ramazan’ın gece ve gündüzünde ayrı hikmetler ve hazineler gizli olduğuna da dikkat çeken Yazar Selim Gündüzalp, “Bu güzel ayda Rabbimiz bırakın haramdan uzak durmayı belirli bir saate kadar ‘helalden de uzak durun’ diyor.  ‘Helal olanı da yemeyin içmeyin’ diyor, işte burada insan ‘Rabbim ben senin için haramdan uzak durduğum gibi Ramazan ayı içerisinde helal olana da yaklaşmıyorum, ben orucu sadece senin rızan için tutuyorum’ diyor” ifadelerini kullandı.

Ramazan’da Niçin Oruç Tutuyoruz?
Gündüzalp konuşmasının devamında şu şekilde konuştu, “Ramazan bambaşka bir ay, Ramazan ayı geldi diye oruç tutmuyoruz. Aksine Kur’an Ramazan ayında indiği için oruç tutuyoruz. Birinci gün, beşinci gün, onuncu gün derken, gün gün Kur’anı Kerim’in inişini karşılıyoruz. Ve Rabbimiz 12 ay içerisinde böylesine güzel bir Ramazan’a bizi muhatap ediyor. Bu ay içerisinde de 83 yıllık hayra, ibadete eşdeğer bir gün koyuyor, işte o gün Kadir Gecesi’dir. Rabbimiz katında bunun değerini biz ölçemeyiz. Çünkü ne diyor Rabbimiz, “Orucun mükâfatını ben vereceğim” diyor. İşte Ramazan, işte oruç, işte Kadir Gecesi halka halka birbiri içinde gizlenmiş; sevabı kat kat içinde gizlenmiş değerli günlerdir” dedi.