Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’İnsan Peygamber’’ konulu söyleşide konuşan Yazar Gündüzalp, “1400 yıl sonra sizlerin hem kalbinde hem dilinde Peygamberimiz yâd ediliyor. Hz. Peygamberimiz için söylenebilecek en güzel söz; ‘O bize Rabbimizi sevdirdi, Kuran’ın nuruyla kâinatı aydınlattı”” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’İnsan Peygamber’’ konulu söyleşi Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Semih Bayraktar’ın da yer aldığı programda Yazar Selim Gündüzalp, minik okuyucuları ile bir araya geldi.

İnsan Eserleriyle Konuşur
Peygamber Efendimizin hayatı üzerine eserler kaleme alan Yazar Gündüzalp, “Cenab-ı Hak ağaçları çiçekle konuşturuyor, bulutları yağmurla konuşturuyor, kâinatı da insanla konuşturuyor. İnsanı da yazdıklarıyla, eserleriyle konuşturuyor. Sizler de çalışmalarınıza önem vermelisiniz. Güzel sözlerinizi yazabileceğiniz bir not defteriniz olsun. Mesela Peygamber Efendimizle alakalı bir şey duydunuz, ‘Peygamberimiz kimsenin sözünü kesmezdi’, hemen bunu not alın ve siz de gün içerisinde bunu uygulamaya çalışın. Bu yazdıklarımızla hayatımıza yol haritası çizebiliriz” ifadelerini kullandı.

Hayatımızın Tam Merkezinde
Gündüzalp “Peygamber Efendimiz ışıklı sözlerle bizim hayatımıza girmiş. O bizim hayatımızın tam merkezinde duruyor.  Peygamberimiz ufacık bir çocuğun kuşu ölünce taziyeye gitmiş. O iyilikleriyle, güzellikleriyle bizim önümüzde duran bir rol model. Peygamberimiz insanları tehlikeli yollardan kurtarmak için mübarek canı pahasına çalıştı. Sizin dilinizden Salât-u Selamlar getiriliyor, Arabistan neresi, Türkiye neresi, ama 1400 yıl sonra sizlerin hem kalbinde hem dilinde Peygamberimiz yâd ediliyor. Hz. Peygamberimiz için söylenebilecek en güzel söz ‘O bize Rabbimizi sevdirdi’, Kuran’ın nuruyla kâinatı aydınlattı” diye konuştu. Gerçekleştirilen programın sonunda İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Şirin, Yazar Gündüzalp’e teşekkür ederek günün anısına çiçek takdim etti.