Büyükşehir Basketbol Takımı, Tahincioğlu Süper Lig çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Takım kaptanı Kerem Gönlüm ve tecrübeli oyuncu Tufan Önen, 8 Ekim Pazar günü oynanacak Demir İnşaat Büyükçekmece maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’i çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Süper Lig’deki ilk maçını 8 Ekim Pazar günü Demir İnşaat Büyükçekmece ile oynayacak Büyükşehir, sahadan galibiyetle ayrılmak istiyor. Yoğun bir hazırlık döneminin ardından çalışmalarına Sakarya’da devam eden Büyükşehir Basket’te tek hedef parkeden galip ayrılmak.

Önemli fikstür avantajı
Büyükşehir Basketbol takımının Süper Lig hedeflerinden bahseden kaptan Kerem Gönlüm, “Lige çıkmış yeni bir takım olarak ilk hedefimiz öncelikli olarak ligde kalmak. Süper Lig gerçekten gerek bütçesiyle gerek oyuncu kalitesiyle çok başka ve zorlu bir kulvar. Bizimde ilk önceliğimiz ligde oyunumuzla tutunup kalıcı olmak. İlk beş hafta önemli ve fikstür avantajımız var. Oynamadan maçlar kazanılmıyor ama en azından bize denk takımlarla ilk beş haftada karşılaşıyor olmamız çok önemli. Bu beş hafta sonucundaki performansımızla Süper Lig sıralamasında üst sıralara doğru tırmanmaya çalışacağız” diye belirtti.

Başarıya aç bir takımız
Takımının hazırlık kampı süreci hakkında bilgi veren tecrübeli oyuncu Tufan Önen, “Amacımız yaz turnuvalarını en iyi şekilde geçirmekti. Kamp sürecimiz çok iyi geçti. Özellikle İtalya kampı oldukça verimliydi. Yaş ortalamasına bakıldığında genç bir takımız. Çok fazla mücadele etmek isteyen başarıya aç bir takımız. Şuanda tüm oyuncularımız sezona konsantre olmuş durumda. Sezonu en yukarda ve en iyi bitirebileceğimiz noktada bitirmek istiyoruz. Biliyoruz ki seyircimizin desteği bizler için önemli. Seyircimizi maçlara davet ediyorum. Biz onlarla daha güçlü hale geliriz” ifadelerini kullandı.