Toplu taşımada kurumsal altyapıyı güçlendirme hedefiyle bir yeniliğin daha hayata geçirileceğini açıklayan Başkan Toçoğlu, “Özel halk otobüslerinde başlatacağımız yeni sistemle güzergahlarda anlık takip sistemi uygulamasını hayata geçiriyoruz. Araç Takip Merkezi’ne gelecek otomatik sinyallerle araçlarımızı anlık takip edebileceğiz. Hedefimiz daha kontrollü ve güvenli ulaşım” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, toplu taşımada kurumsal altyapıyı güçlendirecek bir yenilikte daha hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Özel halk otobüslerinde başlatılacak uygulama ile araçları 24 saat anlık takip edebileceklerini belirten Başkan Toçoğlu, toplu taşımada vatandaş memnuniyetini maksimum seviyede tutmak için çalışmaya aralıksız devam edeceklerini aktardı.

Ocak’ta Başlıyor
Yeni sistemin detaylarını da paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Özel halk otobüslerinde başlatacağımız yeni sistemle güzergahlarda anlık takip sistemi uygulamasını hayata geçiriyoruz. Araç Takip Merkezi’ne gelecek otomatik sinyaller ile olası güzergah değişikliklerini sürekli izleyebileceğiz. Özel halk otobüsü esnafımıza araçlarını yeni sisteme hazırlamaları konusunda süre de verdik. İnşallah projeyi 2016 yılı itibari ile başlatıyoruz” diye konuştu.

Kontrollü ve Güvenli Ulaşım
Araç içerisine yerleştirilecek kameralar ile vatandaşlara güvenli ulaşım imkanı sunacaklarını da açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Yapılan yönetmelik değişikliği ile toplu taşımada daha kontrollü ve güvenli bir dönem başlatıyoruz. Ulaşım noktalarına saatinde ulaşmayan araçlar ile ilgili tespitler yeni sistemle daha kolay yapılabilecek. Böylelikle ulaşımda standart yakalayabilmek adına cezai yaptırımlar da söz konusu olacak” dedi.

Toplu Taşımada Kurumsal Bütünlük
Özel halk otobüsleri yönetmeliğinin değişmesi ile birlikte toplu taşımada daha etkin, verimli ve vatandaş memnuniyetini önceleyen hizmetleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Kısa süre önce de açıkladık; özel halk otobüslerinde ‘J’ plaka uygulamasını başlatıyoruz. Ayrıca kurumsal bütünlüğü sağlamak adına şehir genelindeki bin 200 özel halk otobüsü vatandaşlarımızca belirlenen tek renkte hizmet sunacak. Toplu taşımada 2016 yılı ile yeni bir dönem başlamış olacak. Sakarya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.