Otobüsler SAÜ-Terminal Arasında da Çalışacak

Yeni hat Pazartesi günü hizmette
Yeni düzenlemeye göre SAÜ Kampusu ile yeni otobüs terminali arasında yeni bir hat açacaklarının müjdesini de veren İsmail Yolcu, yeni hattın 17 Ekim’den itibaren hizmette olacağını söyledi. İsmail Yolcu, yeni hatla ilgili şunları söyledi: “Öteden beri SAÜ Kampusu ile Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında Belediyemizce otobüs seferleri düzenlenmesi öğrencilerimizce talep edilirdi. Eski Güney Terminalin yeni Terminale taşınması, ihtiyacı daha da artırdı. Bu sebeple, mevcut hatlarımızda yaptığımız yeni düzenlemeler neticesinde araç tasarrufu sağlayarak,( kapasite transferi yapmak suretiyle) SAÜ Kampus ten başlayarak ‘Serdivan (Mavi Durak) Tunatan, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Altınova, İtfaiye, Zübeyde Hanım Caddesi, Güllük Cami (Eski Terminal) Orman Park, SSK Savşağı, Orhangazi Bulvarı, SEDAŞ, Dörtyol’ güzergâhını takiben Yeni Terminale ulaşan yeni bir hat açılmasına karar verdik. Kampus - Yeni Terminal arasında yolcu taşıyacak olan bu yeni hattımızda ilk etapta 2 adet araç olacak ve 30 dakikada bir sefer düzenlenecek. Zaman içinde yapılacak sayımlara göre bu sayının artırılması da mümkün olabilecek. Bu hattımız hem Serdivan ilçemizi aktarmasız yeni terminale bağlayacağı gibi hem de Orhangazi Bulvarı üzerindeki özel öğrenci yurtlarından gelen talepleri de karşılamış olacaktır. Bu yeni hattımız 17 Ekim Pazartesi tarihinden itibaren hizmete başlayacak”.