Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirileceği duyurulan ‘Otizm Eğitim Seminerleri’ tamamlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Sakarya Otizmle Yaşam Derneği işbirliği ile ‘Otizm Eğitim Seminerleri’ gerçekleştirildi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde 5 oturum halinde düzenlenen programa Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Sakarya Otizmle Yaşam Derneği Başkanı Gürsel Ergün, okul müdürleri, STK temsilcileri ve aileler katıldı.

Her Zaman Yanınızdayız
Programın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, “Bu tür konuları uzmanlık gerektiren konular olması hasebiyle çok önemli buluyoruz. Sakarya Valiliği olarak bu tür programlarda her zaman Büyükşehir Belediyesi’nin ve siz değerli vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. Sakarya Otizmle Yaşam Derneği Başkanı Gülser Ergün ise; “Bu zamana kadar gösterdikleri desteklerden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Hep birlikte dün çalıştık, bugün çalışıyoruz, inşallah yarın da çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Desteklerimiz Sürecek
Programın devamında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Bu seminerleri düzenlememizdeki amaç; ailelere ve eğitim görevlilerine otizm konusunda eğitimler sunarak, otizmi anlamak ve ailelerimizin anlamaya çalışmalarına yardımcı olmaktır. Faydalı bir çalışma olacağını düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz son yıllarda bu konuda çok güzel hizmetler sunmaya başladı. Bu konudaki desteklerimiz artarak sürecek” diye konuştu.

Otizme Farkındalık
5 oturumdan oluşan seminerleri İstanbul Tohum Otizm Vakfı’ndan programa katılan eğitmenler gerçekleştirirken, özellikle aileler ve öğretmenlerin seminerlere katılımları yoğun oldu. Program sonunda kısa bir açıklama yapan Sosyal Hizmet Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak hem engellilerimize hem de ailelerine yönelik eğitimler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Faydalı bir eğitim programı gerçekleştirdik. Eğitmen ve katılımcılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.