Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce 1-3 Ekim tarihleri arasında Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Marmara Kent Forumuna katıldı. ‘Başkanlar Konuşuyor: Birlikte Düşünmek, Birlikte Hareket Etmek’ adlı oturumda Başkan Ekrem Yüce, “Yaşanılabilir kentler oluşturmak, birlikte hareket etmek, ortak değerler üretmekle mümkün olur. Doğru kurallar ile huzur ve güven ortamı sağlanarak üreten, mutlu kentlerin ortaya çıkması en büyük temennimiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İstanbul’da Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Marmara Kent Forumuna katıldı. Marmara Belediyeler Birliği eski Başkanı Tahir Köse’nin moderatörlüğünü yaptığı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘Başkanlar Konuşuyor: Birlikte Düşünmek, Birlikte Hareket Etmek’ adlı oturumda Başkan Yüce, yaşanılabilir kentler oluşturmanın birlikte hareket etmek, ortak değerler üretmekle mümkün olabileceğine dikkat çekti.

Yeni bir ulaşım vizyonu
Oturumda söz alan Başkan Ekrem Yüce, “Birlikte düşünmek, birlikte hareket etmek için öncelikle sorunlarımızı belirlememiz gerekiyor. Sorunlarımız neler? Bu sorunlara ne gibi çözümler üretebiliriz? Bunun üzerinde çalışmamız gerekiyor. Kentlerimizde en önemli sorunlardan bir tanesi trafik. Trafik hususu Belediyelerimizin çözüm üretmesi gereken en öncelikli sorunlarından bir tanesidir. Günümüz dünyasında trafik sorununun en temel çözümü raylı sistemler. Şehrimiz özelinde ise şehir içi raylı sistemler konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Biz yüksek teknolojiyle bunu nasıl yapabiliriz düşüncesiyle dünyadaki rayli sistemleri, üretim ve uygulama merkezlerini araştırdık. Detaylı araştırmalarımızı sürdürerek yeni bir ulaşım vizyonunu şehrimize kazandırmak istiyoruz” dedi.

Sorunlar el birliği ile aşılacak
Başkan Yüce, “Sakarya’nın en gurur duyduğum özelliklerinden biri olan yatay mimari, kentsel dönüşümler yapılırken göz önüne alınması gereken önemli bir noktadır. Kentlerde yaşayan vatandaşlara ortak yaşama, ortak düşünme bilinci aşılanması için çalışmalar yapılmalı. Kent sorunları o kentte yaşayanlarla el birliği ile aşılabilir. Yaşanılabilir kentler oluşturmak, birlikte hareket etmek, ortak değerler üretmekle mümkün olur. Doğru kurallar ile huzur ve güven ortamı sağlanarak üreten, mutlu kentlerin ortaya çıkması en büyük temennimiz” dedi.

Hizmet aşkı
Belediyeciliğin bir sevda işi olduğunda bahseden Başkan Yüce, “Belediyecilik bir meslek dalı değildir. Belediye başkanı olmak için içinizde hizmet aşkı olması gerekir. Eğer bu aşk yoksa hiçbir faaliyette başarılı olamazsınız. Vatandaşlarımızdan aldığımız güvenle, içimizde olan hizmet aşkıyla kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını iyileştirebilmek için, yaşam konforlarını arttırabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu konuda bazı noktaları çok önemsiyoruz. Bunlara şehrimizin rahat ve kolay ulaşım sistemlerine sahip olması, şehrimizin olası bir afete karşı tedbirli olması ve kültürel zenginliğimizin gücüne güç katmak. Bu konuda çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.