Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhan Camii Meydanında yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Yeni düzenlemeyle meydandaki işletmelere belirli bir alan sınırı verilerek vatandaşlarımıza daha huzurlu, daha sakin bir yaşam ortamı sağlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhan Camii Meydanındaki yeni düzenleme bugün hayata geçti. Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından takip ve kontrolü gerçekleştirilen yeni düzenleme ile birlikte meydandaki işletmelere dükkânlarının boyutu kadar bir genişlik hakkı tanındı.

Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızdan CİMER sitemi ile gelen yoğun şikâyetler doğrultusunda Orhan Cami Meydanında işletmeler tarafından yaya yollarına koyulan ve aynı zamanda Vakıflar Bölge Müdürlüğünün alanını işgal eden masa, sandalye ve tabure gibi malzemeler gerekli düzenleme çalışmaları ile kaldırılmıştır. Bu kapsamda meydandaki işletmelere dükkân önünden 2 metre kadar bir alan hakkı tanınmıştır. Bu yeni düzenlemeyle Orhan Caminde namaz kılan cemaatimize ve vatandaşlarımıza daha huzurlu bir ortam sağlanılmaya çalışılmıştır. Yeni geçilen düzenlemeye meydandaki tüm işletmeleri daha yardımcı ve bilinçli olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.