Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı’ başvuruları başlıyor. Daire Başkanı Orhan Bayraktar, “12-15 yaş arası gençlerimize yönelik gerçekleştireceğimiz kampımız için ön kayıt başvuruları 28 Mayıs Pazartesi ile 8 Haziran Cuma tarihleri arasında www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabilecek. Kampımızla ilgili ayrıntılı bilgi için Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzün 241-20-02 nolu telefonunu aranabilir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı’ başvuruları başlıyor. 12-15 yaş arası öğrenci guruplarına yönelik ücretsiz olacak kamp, Temmuz ayı içerisinde dört grup halinde Arifiye İl Ormanı’nda düzenlenecek. 600 öğrenciye ev sahipliği yapacak organizasyonun ön başvuruları 28 Mayıs Pazartesi ile 8 Haziran Cuma tarihleri arasında www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabilecek. Kayıt için tıklayınız.

Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, “Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek ve doğa sevgilerini arttırmak amacı ile ‘Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı’ projesini hayata geçirdik. Hafta boyunca sürecek kampta; ebru, hat-resim, halk oyunları, tiyatro-drama, çocuk oyunları, oryantring (yön bulma), balıkçılık, bisiklet, okçuluk, ilkyardım, çadır-düğüm-yıldız eğitimleri, doğa yürüyüşleri gibi değişik rekreatif etkinlik ve oyunlar alanında uzman eğitmenlerce verilecek. Ayrıca Adapazarı Müftülüğü görevlilerince gençlerimize değerler eğitimi, doğa ve insan sevgisiyle ilgili seminerler de verilecek. Pazartesi günü başlayıp Cumartesi günü öğleden sonra tamamlanacak etkinlikte gençler aldıkları eğitimlerle doğa ortamında yaşamayı öğrenecekler” diye belirtti.

150 kişilik 4 grup
Bayraktar, “Kampın ilk grubu 02-07 Temmuz, ikinci grubu 09-14 Temmuz, üçüncü grubu 16-21 Temmuz ve dördüncü grubu 23-28 Temmuz 2018 tarihlerinde olmak üzere dört grup halinde çadır kampında doğada yaşamayı ve gelişimi alanında uzman eğitmenler eşliğinde öğrenecekler. Her kamp Pazartesi günü başlayacak ve Cumartesi öğlen sona erecek. Grupları 150 kişiyle sınırlandırdık. İlk grup 02 Temmuz Pazartesi günü Demokrasi Meydanı’ndan Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle kamp alanına taşınacak. Kamp alanına gelen gençleri eğitmenleri karşılayarak kamp hakkında bilgilendirmelerde bulunacaklar. İlk etkinlik olarak çadır kurma eğitimi verilerek gençlerin çadır kurmaları sağlanacak” dedi.

Ön kayıt için
“Yaz Kampı ön kayıt başvuruları 28 Mayıs - 08 Haziran 2018 tarihleri arasında www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabilecek. Asil ve yedek liste 12 Haziran 2018 tarihinde web sayfamızdan yayınlanacak. Asil listedeki katılımcılar çıktılarını aldıkları formlarını velilerine imzalatıp Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesislerindeki Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne 12-21 Haziran 2018 tarihleri arasında teslim edecekler ve Kamp Kimliklerini alabilecekler. Kampla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 241-20-02 nolu telefonunu arayabilirler.”